банди 

Чоловік, якого сьогодні вранці вбили на вул. Генерала Грекова у Львові, у часи своєї молодості входив в угруповання кримінального авторитета «Завіні».

Про це ІА ZIK повідомив журналіст-криміналіст, головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв, передає Корупція Інфо

За його даними, убитого звали Мар’ян Родич.

«У 2013 році Мар’яна Родича викрадали. Його дружина написала заяву про викрадення. Але після того, як ця інформація потрапила у ЗМІ, він несподівано з’явився, однак будь-яку заяву про те, що його знайшли, писати відмовився», – розповів Савельєв.

Він додав, що за міліцейською інформацією, це викрадення здійснювали люди з угруповання кримінального авторитета Вови Морди. А в часи своєї молодості Мар’ян Родич входив до угруповання кримінального авторитета Завіні (Завінського Ореста Івановича), якого кілери вбили в 1994 році. Останні десять років він тісно займався будівельним бізнесом, підтримуючи контакти з київськими партнерами.

Також Савельєв зазначив, що слідчо-оперативна група знайшла в автомобілі, на якому їхали зловмисники, автомат, а в багажнику – каністру з бензином.

Нагадаємо, начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія сьогодні на брифінгу повідомив, що чоловік, якого сьогодні вранці вбили на вул. Генерала Грекова у Львові, був пов’язаний з кримінальним світом.

«Вбитий громадянин раніше судимий, характеризується як негативна особа… Попередня інформація – чоловік був пов’язаний з кримінальними елементами», – повідомив Загарія.

За його словами, міліція встановила, що невідомі, які розстріляли чоловіка на вул. Генерала Грекова, їхали на BMW чорного кольору з номерами, які належать одній із волонтерських організацій і які були викрадені учора ввечері.

«Після вчинення вбивства невідомі, втікаючи, в’їхали автомобілем у паркан на вул. Варшавській. Вони зникли з місця ДТП, залишивши в автомобілі зброю. Є очевидці, які свідчать, що вони були одягнуті у камуфляжну військову форму», – додав Загарія.

Як повідомили раніше у міліції, близько 9.00 на вулиці П.Панча працівники міліції виявили автомобіль «БМВ-320» чорного кольору, на якому підозрювані у скоєнні вбивства втекли з місця події. Не впоравшись з керуванням, водій БМВ в’їхав у дерево.

За підозрою у причетності до скоєння цього злочину правоохоронці розшукують двох чоловіків у камуфляжній формі, котрі можуть мати тілесні ушкодження, характерні для ДТП.