На Донецькому напрямку для ворожих військ встановлено ліміт використання боєприпасів.

Про це речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

“Дуже багато розмов від бійців РФ, які воюють на тому боці, про те, що не вистачає боєприпасів, вони відчувають певний “артилерійський голод”. Тому що на сьогоднішній день вже встановлено ліміт, який вони не можуть перевищувати. Якщо вони перевищили ліміт, то на наступний день вони залишаються без боєприпасів”, – сказав він.

За словами речника, це проблема не лише Євгена Пригожина, який скаржився на нестачу боєприпасів для ПВК “Вагнера”, це проблема в усієї російській армії.

“Ворог, на мою думку, уже дещо видихався і не має такої потужності, яку мав попередньо”, – сказав Дмитрашківський.

Він також зазначив, що на Запорізькому напрямку ворог продовжує будувати фортифікаційні укріплення, і це може свідчити лише про одне – що ворог боїться наступу українських військ.

“Вони розуміють, що Донецький напрямок рано чи пізно впаде, і чутки про те, що нібито з того боку буде контрнаступ, – я думаю, що вони не помиляються в цьому, рано чи пізно ми підемо в атаку і знищимо ворога і на цьому напрямку. І не врятують ні рубежі, які вони побудували, ні фортифікація знаменита російська”, – додав речник.

Зазначимо, що Останнім часом усе більше розмов про контрнаступ ЗСУ, який розпочнеться зовсім скоро. Однак усе, що лунає, – це лише прогнози, оскільки справжні наші подальші дії знає лише Генштаб.

Про це військовий експерт Олег Жданов сказав у своєму стрімі. Кремль же, наголосив він, нічого не може протиставити цьому й продовжує налаштовувати своє суспільство на те, що у них “усе йде за планом”.

Жданов зазначив, що те, що Україна анонсує свій контрнаступ, є елементом інформаційної війни – це інформаційно-психологічна спецоперація. Мовиться лише про ймовірність дій ЗСУ на тих чи інших напрямках. А те, як та де насправді розпочнеться наш контрнаступ, – знають лише в Генштабі ЗСУ, де, власне, й розробляється його план.

Ми з вами цього не знаємо. Противник цього теж не знає. Якби він точно знав – то ми б уже бачили його реакцію в плані спорудження оборонних споруд,
– наголосив військовий експерт.

Тому, за його словами, говорити й анонсувати наш контрнаступ треба, адже це демонстрація сили та намірів, аби ворог нервував та боявся.

Окупанти ж, зауважив він, це й роблять, зокрема, риють окопи на Запорізькому напрямку, думаючи, що саме там ЗСУ почнуть контрнаступати. Тобто противник там витрачає сили й засоби, тоді як ми можемо піти зовсім на іншому напрямку.

Він заявив, що російські загарбники програють у цій ситуації. Будь-яке повідомлення про те, що Україна готується до контрнаступу, – програш в інформаційній війні. Адже нині вся риторика російської пропагандистської машини спрямована на перемогу й захоплення територій.

Якщо вони зараз почнуть говорити, що Україна готується до масованого контрнаступу й нам треба братися за лопати та рити оборонні рубежі, – завтра у них розбіжиться половина армії,
– пояснив Жданов.

Це, наголосив військовий експерт, дуже знизить моральний дух окупантів та суспільства, яке почне ставити питання щодо спроможності російської армії. Тому вони мовчать. Зрештою для росіян це стає такою собі лотереєю – витягнуть вони свій щасливий білет чи ні, або ж його взагалі не існує для ворога.

Тому, резюмував Жданов, триває така інформаційна війна. А Кремль продовжує налаштовувати своє суспільство на те, що у них “усе йде за планом”.