Якщо розгориться військовий конфлікт між НАТО і РФ, спровокований Путіним, то як розвиватимуться події далі, запитав у Романа Світана журналіст українського каналу. Військовий експерт відповів, що у НАТО вже готовий план розвалу РФ і “звільнення” територій відбуватиметься у певній послідовності.

“Плани ці є, причому натівці планують почати “звільнення” Росії від путінського режиму з так званої Калінінградської області. На це місто багато хто претендує, але реально, звичайно, поляки, швидше за все, одні з основних претендентів, тобто Кролевець – це одна з першочергових завдань тих же поляків. Чому? Тому що це гарний вихід у Балтійське море, досить-таки непогана гавань”, – висловив свій прогноз щодо перспектив РФ військовий експерт.

При цьому полковник ЗСУ пояснив, чому розвал РФ розпочнеться з Калінінграда.

“Калінінградський анклав російський ляже першим, причому це питання не місяця: він ляже за пару днів. Не витримає та частина Балтійського флоту, яка там є, і авіації там не вистачить, і сил та засобів для того, щоб протистояти деяким військовим діям натовських країн у них недостатньо. У росіян буде своя проблема: як встигнути втекти за Урал, розсмоктатися Сибіром у режимі розосередження від ударів натовських далеких засобів ураження”, – підкреслив Роман Світан.

Додамо, деякі журналісти видань вважають, що підготовка до конфронтації з НАТО початися може навесні 2024 року. Прогнозується, що Росія мобілізує 200 тисяч військових і почне новий наступ в Україні на тлі проблем з підтримкою Києва з боку західних партнерів.