Збройні Сили України продовжують розширювати плацдарми на лівому березі Херсонської області. Недавно українські війська досягли певних успіхів у районі Кринок.

Цю інформацію повідомляє Інститут вивчення війни.

9 лютого на східному березі Херсонської області тривали позиційні бої.

Очільниця Південного оперативного командування Збройних Сил України Наталія Гуменюк заявила, що російські війська зменшили інтенсивність обстрілів українських позицій на східному березі Херсонської області та все частіше здійснюють штурми без використання бронетехніки через значні втрати в цьому напрямку.

Наталія Гуменюк повідомила, що українські війська в Херсонській області відкидають російські сили на відстань від 3 до 8 кілометрів від східного берега Дніпра.

Згідно The Wall Street Journal, за посиланням на українських бійців, окупанти використовують важкі міни, снайперів, важку артилерію, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) і авіаудари для того, щоб припинити передові українські сили на лівому березі Дніпра.

Водночас, речниця наголошує, що Сили оборони продовжують утримувати позиції на Лівобережжі, а також відбивати атаки ворога.

“З боку окупантів інтенсивність атак так суттєво знизилася. Останніми днями було три-чотири атаки. За минулу добу ми нарахували дві такі. Вони теж були невдалими”, – сказала вона.

Загарбники продовжують піхотні штурми, але бронетехніку не застосовують. Гуменюк наголошує, що, ймовірно, росіяни економлять

“Ми бачимо, це вже довготривалий час відбувається. Після того, як вони досить потужно втрачали її при кожному штурмі. Була така заборона на використання техніки і зараз суто виходи піхотних груп”, – додала Гуменюк.