На українського олігарха Дмитра Фірташа чекають скрутні часи, адже відразу дві держави, окрім України, поборються за можливість арештувати цього бізнесмена.

Таку точку зору висловив керуючий партнер Міжнародної юридичної фірми Ярослав Гришин, зазначивши, що боротьба за олігарха буде запеклою.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи живеться Фірташу спокійно під домашнім арештом в Австрії, Гришин зазначив, що його спокій "дуже відносний".

"Його свобода пересування обмежена. У США, наскільки мені відомо, вони не залишили спроб все-таки екстрадувати Фірташа, і далі дипломатичними шляхами намагаються цього домогтися. Тепер, виходить, конкуренція вже за голову Фірташа ще з іспанською стороною", – зазначив Гришин, передає Корупція.Інфо

За його словами, після е-декларування статків українських чиновників, у Європі з'явився модний тренд – ловити олігархів і, на відміну від українського правосуддя, шанси кинути їх до в'язниці набагато вищі.

"Там (у Європі, – ред.) будуть ловити, засуджувати, притягати до відповідальності, і будуть отримувати реальні терміни покарання. Це далеко не українське правосуддя, яке не може навіть банду Януковича притягнути до кримінальної відповідальності", – резюмував Гришин.