Щонайменше 10 захисників донецького аеропорту в Україна вважаються на даний час зниклими безвісти. Про це повідомив координатор центру з обміну та звільнення заручників «Патріот» Олег Котенко, передає Корупція.Інфо

За його словами, робота з пошуку цих «кіборгів» триває. «Колодій – це останній «кіборг», місцезнаходження якого було відоме. У нас ще безвісти зниклими рахуються понад 10 «кіборгів», яких ми намагаємося відшукати. Ми сподіваємося, що вони живі і десь перебувають у полоні. Робота з їх пошуку продовжується», – зазначив він.

Котенко також зауважив, що звільнення військовополонених проходить повільно через перешкоди з боку російської сторони. «Звільнення у нас всі проходять довго, тому що є визначена російська сторона, яка перешкоджає тому, щоб наші військовополонені поверталися додому», – сказав він.

Нагадаємо, сьогодні з полону бойовиків звільнили останнього «кіборга» Донецького аеропорту – львів'янина Тараса Колодія.

Звільнення захисника Донецького аеропорту із полону бойовиків відбувалося шляхом переговорів за сприяння Української православної церкви. Про це розповів єпископ Ірпінський УПЦ Климент (Вечеря), який брав участь у звільненні військового. «Наші священики є по всій території Донецької області. Тому вдалося домовитися, щоб до свята Св. Миколая можна було визволити хоча б одного українського військового. Ми нікого не обмінювали. Ми просто домовилися, щоб його відпустили», – зазначив він.