20 Серпня 2014 року на вулиці Довженка працівник спецпідрозділу міліції (припускаємо, що це недавно «розпущений» "Беркут") наніс перехожому 2 удари в область грудної клітки.

Ситуація, зі слів постраждалого та свідка, розгорталася наступним чином. Проходячи недалеко від місця зупинки патрульної машини ДАІ, по вул. Довженка (Daewoo lanos), постраждалий звернув увагу на неправильне місце паркування патруля. Працівники ДАІ суттєво перевищували свої повноваження, вимагаючи у людей дозволити обшукати їх автотранспорт, тай до того ж, припаркували автотранспорт та проводили зупинку автомобілів із значними порушеннями Правил Дорожнього Руху (ПДР).

Зробивши зауваження працівникам ДАІ, постраждалий отримав відповідь не від них, а від працівників спецпідрозділу який колись іменували "Беркут". Відповідь прозвучала в кращих традиціях бидла та свавільних держслужбовців, постраждалого просто "облили" матюками. Після законної вимоги (обов’язок працівника міліції закріплений і в Законі України «Про міліцію» і в «Статуті патрульної постової служби» і в ряді інших локальних нормативних документах цього відомства) представитися, потерпілий отримав 2 удар в область грудної клітки.

Одразу ж зателефонував на 102 та повідомив про ситуацію. Порадившис,ь працівники ДАІ та працівники спецпідрозділу вирішили "запакувати"  постраждалого. Заломивши руки, посадили до патрульної машини, та утримували в ній близько години, чинячи фізичну розправу (слідів її майже не має, так як наносилися удари вміло, так щоб не було слідів, а також стискали з обох боків). Після цього, міліціянти прийняли рішення доправити потерпілого у райвідділок, по дорозі над ним теж знущалися. На задніх сидіннях їхало четверо осіб, ще одне порушення ПДР.

У райвідділку всі працівники державних органів правопорядку написали рапорти, де вказували, що затриманий (отак от легко в нашій країні з невинного можна стати затриманим та побитим під час порушення статті 185 Кодексу про адміністративні правопорушення) плював на них, та мало не зривав з них шеврони та форму. Далі потерпілий разом із свідком написали пояснення.

2

 

1

Наступного дня було подано заяву у Прокуратуру. Команда журналістів візьме під свій контроль розвитком цієї справи. А далі як завжди вершки. Фото учасників пригоди.

3

Заповський Іван Іванович ЛВ 0267 14-0210

4

Артемович (дані ще уточняються)

5

Напарник працівника спецпідрозділу, який наносив перші 2 удари.