Кримінальне провадження, відкрите за фактом побиття в Києві народного депутата Мустафи Найєма не "спустили на гальма", а підозрювані відшкодують всі завдані збитки, передає Корупція.Інфо

Про це на своїй сторінці в Facebook написав сам потерпілий Мустафа Найєм.

"Щодо розслідування інциденту на Бессарабці. Якщо коротко, вкотре хочу повідомити, що ніхто справу на гальма спускати не буде, а всі завдані збитки підозрювані відшкодують строго в рамках закону і за рішенням суду." Доброзичливці "ж настійно рекомендую припинити мучити свою фантазію ", – написав у соцмережі нардеп і додав інформацію про хід розслідування і пояснення своєї юридичної позиції"

Популярне: "Порошенко – повне гниле, жадібне чм*, а Тимошенко ….": Заява Савченко приголомшила всю Україну

"На даний момент у справі проведені основні слідчі та розшукові заходи. На цьому тижні повинна завершитися процедура оформлення судово-медичної експертизи і допитані лікарі, потім чекаємо проведення слідчого експерименту.

Що стосується самих підозрюваних, суд відхилив всі апеляції щодо перегляду обрання їм запобіжного заходу, троє з них продовжують перебувати під домашнім арештом. Суд також відхилив апеляцію щодо зняття арешту з автомобіля Гелендваген. (Другий автомобіль досі так і не знайдено). Четвертий підозрюваний, всупереч сміливим обіцянкам адвокатів, що клієнт ось-ось повернеться, до сих пір в бігах і процедурою добровільної екстрадиції скористатися не поспішає. У прокуратурі і в поліції стверджують, що основні домовленості з правоохоронними органами Азербайджану вже досягнуті, але невирішеним все ще залишається політичне питання.

До 25 червня прокуратура повинна або висунути підозрюваним обвинувальний акт, або звернутися до суду за рішенням про продовження термінів досудового розслідування і домашнього арешту. 30 червня закінчується термін досудового слідства. Якщо до того моменту побіжний підозрюваний не повернеться, його справа, швидше за все буде виділена в окреме провадження, що небажано.

ЧОГО МИ БУДЕМО ВИМАГАТИ ДЛЯ ПІДОЗРЮВАНИХ

Всі четверо підозрюються в скоєнні правопорушення передбаченого ч.2. ст. 296 КК України (хуліганство вчинене групою осіб), за яке передбачається покарання або у вигляді штрафу від 500 до 100 "неоподатковуваних мінімумів", або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі до п'яти років. Четвертий підозрюваний також проходить по ч. 1 ст. 122 (умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості), за яке передбачається покарання або у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі до трьох років.

Чого вимагатимуть прокурори нам невідомо. Але оскільки підозрювані все ще відмовляються визнати свою провину, не дають жодних свідчень і не йдуть на співпрацю зі слідством, ми, як потерпіла сторона, будемо наполягати на максимальній мірі покарання для всіх учасників правопорушення.

ЩОДО ГРОШЕЙ

Ні в які закриті домовленості з обвинуваченими ніхто не вступав і вступати не буде. Це було б абсурдно, як з мого боку, так і з боку обвинувачених, оскільки (1) їм це не допоможе ухилитися від суду і вироку (2) а мені кримінально-процесуальний кодекс дозволяє відшкодувати завдані збитки в будь-якому узгодженому сторонами розмірі законним і прозорим способом. Зокрема, при здійсненні кримінального злочину я можу офіційно звернутися до суду і вимагати у підсудних відшкодування збитків, а також матеріального і морального збитку, понесених з їхньої вини ", – написав у соцмережі Найєм і додав, що відповідний позов він може подати протягом усього часу досудового розслідування.

"Більш того, ми вже подавали такий позов, але в ході лікування і надання правової допомоги позовні вимоги були переглянуті в бік збільшення. Новий позов, звичайно ж, буде поданий відкрито і у відповідності з усіма нормами законодавства. І позовні вимоги точно будуть вище згадуваної в пресі суми (тобто більше 100 000 доларів – прим.ред.) ", – повідомив постраждалий нардеп.