Генеральна прокуратура України припинила кримінальне переслідування прокремлівського народного депутата Вадима Новинського в рамках так званої “церковної справи”.

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

Про припинення переслідування одіозного Новинського повідомив його адвокат Олег Татаров.

Справу закрито відповідною постановою слідчого ГПУ від 26 липня. Таким чином, прокуратура виконала вимоги ухвали Печерського районного суду Києва від 25 червня ц.р., яким ГПУ було наказано протягом місяця завершити досудове розслідування і зробити одну з передбачених ст. 283 КПК України процесуальних дій – або закрити справу, або передати обвинувальний акт до суду, уточнив юрист.

Татарів нагадав, що з моменту порушення згаданої справи ГПУ пройшло вже більш як 5 років, а з моменту зняття з Новинського депутатської недоторканності на прохання Юрія Луценка -2,5 року.

Адвокат наголосив, що під час розгляду клопотання до ГПУ суд взагалі не знайшов ніяких фактів, що підтверджують причетність Новинського до вчинення якого б то не було жодного кримінального злочину.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Верховна Рада всупереч рішенню Регламентного комітету дала згоду ГПУ на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності члена фракції “Опозиційний блок” Вадима Новинського. ГПУ підозрювала депутата в тому, що він нібито був пособником в реалізації злочинного плану екс-президента Віктора Януковича щодо зміщення предстоятеля УПЦ митрополита Володимира (Сабодана) з поста глави Церкви. За версією слідства, Новинський був причетний до незаконного позбавлення волі секретаря предстоятеля Олександра Драбинка. Під час розслідування цієї справи Драбинко особисто попросив забезпечити йому державну охорону, боячись помсти з боку інших фігурантів злочину, на яких він дав викриваючі свідчення.