Журналісти Bihus.info зафіксували олігарха Ріната Ахметова на виході з Національного антикорупційного бюро.

На фото видно як олігарх виходить з НАБУ і в супроводі охоронців сідає в чорний Мерседес.

У НАБУ інформацію про приїзд Ахметова коментувати відмовилися.

Можна припустити, що візит олігарха пов’язаний з діяльністю його компанії – ДТЕК.

На початку серпня 2019 року НАБУ повідомило про підозру кільком співробітникам ДТЕКу. Вони нібито були причетними до запровадження так званої формули “Роттердам+”, яка суттєво здорожчувала вартість електроенергії для кінцевих споживачів.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП за оперативної підтримки СБУ повідомили шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам плюс», про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

Як вказують в органі, про підозру повідомили колишнього голові Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, екс-члену Нацкомісії, начальнику відділу НКРЕКП і керівнику управління комісії; а також заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи – ключового оператора ринку теплогенерації України та директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про Дмитра Вовка, Володимира Євдокімова, начальника управління енергоринку НКРЕКП Юрія Власенка, начальника відділу комісії та двох топ-менеджерів ДТЕК Ріната Ахметова.

Сама ж “ДТЕК Енерго”, наприклад, у 2018 році отримало понад 5 мільярдів гривень чистого прибутку.

Раніше стало відомо, що група ДТЕК розглядає можливість оскаржити внесення Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), зміни до Кодексу системи передачі про зобов’язання експортерів електроенергії оплачувати тариф на її передачу.

“Ми розглядаємо можливість заперечування цього рішення НКРЕКУ, а також залучення європейських партнерів до врегулювання неузгодженості нормативної бази в Україні з європейським законодавством”, – повідомила директор з комунікацій ДТЕК Енерго Ірина Мілютіна.

Вона також зазначила, що нарахування НЕК “Укренерго”, сформовані до зазначеного рішення НКРЕКУ, будуть в повній мірі оскаржені ДТЕК в суді.

Варто зазначити що Зеленський обіцяв – поблажок не буде нікому, ні олігархам, ні чиновникам, перед законом будуть рівні всі.