Колишній глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі різко розкритикував дії мера Одеси Геннадія Труханова по боротьбі з коронавірусом

“Дивлюся на карантин в Одесі – це якийсь сюр. Труханов «інспектує» ринки і заявляє, що на них дотримується норми карантину і продавці стоять на відстані 1.5 метрів один від одного, але чомусь забуває зайти на Привоз (що таке Привоз і яка там «санітарія» знають, по-моєму, не тільки одесити, але і вся Україна). Патрульна поліція жорстко «заламує» власника кіоску біля моря за недотримання правил карантину, як ніби він єдине зосередження зла в цьому місті. У той же час в 100 метрах повним ходом йдуть незаконні будівництва без документів взагалі, не кажучи про карантин – їх не помічають “, – зазначив він.

“І навіть мова не йде про те, що ніхто не думає далі, ніж про завтра, не кажучи про те, що нас чекає після цього карантину. Що буде з економікою? Що буде з бізнесом, який зараз змусили закритися? Скільки людей втратили роботу? Скільки недоотримає бюджет? Нас чекає економічне цунамі, після якого коронавірус здасться нам просто канікулами. І нам потрібно дуже серйозно до цього готується. Уже. Зараз. Тому що завтра може бути вже пізно “, – додав Саакашвілі.

В свою чергу, поліція Одеси перевіряє, чи порушили карантинні заходи мер міста та священнослужителі, які 10 квітня перебували в Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, на Алеї Слави. Про це на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Йдеться про молебень, який пройшов 10 квітня біля монумента Невідомому матросу. Його проводив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Олексій Саввін), який очолює Одеську єпархію колишньої УПЦ МП. Він був без захисної маски.

Крім цього, захід відвідали інші священники та мер Одеси Геннадій Труханов.

Поліція вважає, що покладання квітів до пам`ятника Невідомому матросу можливе за умови чіткого дотримання карантинних правил. Йдеться про обов`язкову наявність масок і обмежень у частині пересування групами не більше двох осіб. За цим, за його словами, пильно стежили присутні на Алеї правоохоронці.

“Нам надходили повідомлення про те, що представники місцевої влади та духовенства проводили богослужіння на Алеї Слави. Повідомлення зареєстровані в Журналі єдиного обліку і перевіряються. Щодо правомірності дій учасників цих заходів можна буде говорити після ретельного вивчення всіх обставин”, — сказав Бех.

Варто зазначити, що наразі екс-президент Грузії, колишній очільник Одеської ОДА Михайло Саакашвілі домовляється з Офісом президента про свою участь у виборах мера Одеси. Саакашвілі хоче балотуватися від партії «Слуга народу». Про це з посиланням на власне джерело в ОПУ повідомляє Telegram-канал «Резидент». За інформацією каналу, кандидатуру Саакашвілі лобіює заступник керівника ОПУ Юлія Ковалів, а в Одесі його підтримують місцеві бізнесмени Андрій Ставніцер і Аднан Ківан.