Адміністрація президента США Джо Байдена не назвала конкретної дати візиту президента Зеленського у Вашингтон. Однак повідомила, що візит президента України очікується цього літа.

Про це повідомляє сайт Білого дому.

“Коли цього літа президент розмовляв з президентом Зеленським, він запросив його відвідати Вашингтон цього літа. Ми ніколи не уточнювали, в якому місяці це відбуватиметься, і все ще очікуємо візиту президента Зеленського в Білий дім цього літа, але поки не можемо оголосити дату” , – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Вашингтона наприкінці липня проситиме президента Джо Байдена про участь США у одному з форматів мирного врегулювання на Донбасі.

Про це Зеленський розповів на брифінгу з канцлеркою Ангелою Меркель у понеділок в Берліні.

“Щодо залучення президента Байдена до нормандського формату… Я дійсно хотів би, щоби США допомагали нам у вирішенні питання мирного врегулювання на Донбасі і деокупації наших територій”, – сказав Зеленський.

“Це буде в нормандському форматі, якщо учасники нормандскього формату будуть “за”. Україна точно підтримує такий формат. Або це буде в іншому форматі. Це вже питання перемовин. У мене буде зустріч з президентом Байденом і я також буду піднімати це питання”, – додав глава держави.