На засіданні РНБО (Ради національної безпеки і оборони) прийняли рішення відновити зруйновану садибу XIX століття титулярного радника Олександра Барбана в Києві. І перевірити законність її знесення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг прессекретаря президента Сергія Никифорова.

“По-перше, дати оцінку знесення садиби Барбана. Якщо там є кримінальний елемент, відповідно, почати розслідування. По-друге, відновити зруйнований пам’ятник. І це рішення РНБО, яке стосується різних рівнів-поліції, КМДА, уряду та місцевої влади по інших регіонах України”, – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні в Києві знесли історичну садибу, розташовану неподалік Львівської площі на вулиці Обсерваторної, поліція відкрила кримінальне провадження.

Мінкульт раніше видавав припис, яким вимагав не зносити будівлю.

У Києві знищили історичну садибу Барбана, розташовану неподалік Львівської площі на вулиці Обсерваторній. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на пресслужбу поліції.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на знесення історичної садиби, заявивши, що йому “соромно за столичну владу”.

“Жах і сором. Єдині слова, якими я можу описати ситуацію навколо будинку Барбана. Сором – за столичну владу, яка не в змозі стримати оскаженілих забудовників. Жах від розуміння, до чого таке свавілля може привести”, – написав Ткаченко на своєму Telegram-каналі.