Загроза повторного наступу з Півночі на Україну досі існує. Хоча поки що немає свідчень того, що сили російської армії, які дислокуються на території Білорусі, насамперед вагнерівці, збираються здійснити новий наступ на Київ.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

“Ми не можемо відмінусувати, просто зняти з рахунків “Вагнера” ​​і перестати відслідковувати ситуацію навколо цієї приватної військової компанії, з одного боку. З іншого боку, дивіться, навіть якщо вони всі разом зберуться, навіть якщо вони знайдуть там десь танки, бойові броньовані машини, артилерію, чого у них на сьогодні немає, то 4000 — ну це бригада, вона нічого не вирішує в тих масштабах, які там необхідні для того, щоб проривати нашу лінію оборони на півночі нашої країни”, — заявив Олег Жданов.

Зазначимо також той факт, що експерт нагадав, що північний кордон України постійно вдосконалюють та нарощують потужну лінію оборони.

“Так, там є свої особливості, що там особливо не розвернешся у бік супротивника, бо кордон обмежує нас, але, проте, укріпрайони там створюються серйозні. Тож за вагнерівцями треба просто стежити, тим більше, що там навколо них зараз йдуть скандали один за одним”, – наголосив Олег Жданов і додав, що новий похід на Київ це так само, як порожні погрози “вагнерівців” піти на Варшаву”, – резюмував експерт.

Нагадаємо також, що Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що ймовірність повторного наступу росіян на Київ все ще існує.

Він зазначив, що така імовірність вкрай мала. Але це не означає, що в подальшому вона не може статися.

Українські військові готові до будь-якого розвитку подій і готові дати гідну відсіч ворогу, підкреслив Наєв.