евакуація2

Евакуація жителів Донбасу триває.

Загалом наразі з Дебальцевого вдалося вивезти близько 700 мирних жителів. Крім того, напередодні з цього міста евакуювали кілька сотень мирних громадян, зокрема людей літнього віку та дітей.

Читати: Із Дебальцевого вивезли майже 600 жителів

Про це повідомили у прес-центрі АТО, передає Корупція.інфо

«Загалом, вдалося вивезти близько 700 осіб. Колона складалася з автобусів, які надали нам як волонтери, так і підрозділи ДСНС. Під час руху колону охороняли підрозділи Збройних Сил України та супроводжували мобільні патрулі ДАІ. На щастя, бойовики дотримувалися наших пропозицій і не обстрілювали транспорти з цивільними людьми, які змушені покинути власні домівки через постійні обстріли артилерією адептів «руського міра», – наголосив керівник групи цивільно-військового співробітництва з позивним «Сокіл». 

Зазначається, що зараз вимушених біженців чекають спеціально підготовлені для їх проживання домівки та навіть цілі містечка.

Читати:  Для евакуації жителів прибули бронеавтомобілі «Краз» на Донбас

Крім того, підкреслюється, що військовослужбовці ЗСУ надають допомогу і тим, хто за різних обставин відмовився від евакуації. Щодня вони обходять бомбосховища, підвали, та інші місця де переховуються громадяни, та розносять питну воду, медикаменти, речі першої необхідності.