Попри те, що Нестор Шуфрич нещодавно захворів, він продовжує робити скандальні заяви.

Тепер він сказав, що українська влада, переслідуючи голову політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука, порушила табу, почавши тиснути на його сім’ю і родичів.

Про це депутат від проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” заявив у програмі “Повний контакт” Володимиру Соловйову. Так так, тому самому російському пропагандисту.

“Порушено одне табу, яке 30 років домінувало в політиці – ніколи не чіпали родичів. Ніколи! Розбиралися мужики між собою. Так, Різне було, але такого свавілля не було ніколи. Коли переслідують найближчих родичів, а страждають ще й діти!”- сказав Шуфрич.

Проросійський нардеп розповів, що доньці Віктора, Дарині, не дали можливість навчатися за кордоном.

“Що там приховувати, ми знаємо, що Дарині, дочки Віктора і Оксани, не дали можливість вчитися за кордоном. Вона вступила в дуже складний престижний ВУЗ і їй було відмовлено не ВУЗом, а державою на в’їзд. Це підло. Ініціювали це, за нашими даними, якраз окремі представники влади”, – зазначив Шуфрич.

Він підкреслив, що ситуація критична і опозиціонери з усіх боків бачать наростання напруги. “І на цьому тлі переслідувати не раз битих опозиціонерів це не найвдаліше рішення. Ми до цього звикли, ми це пройдемо”, – додав Шуфрич.

Виникає питання, чому на восьмому році війни, народні депутати України виступають в ефірах пропагандистів. Та ще й несуть повну ахінею. Можливо вже пора карати нардепів за таке?!

Нагадаємо, бомбить Шуфрича через те, що Медведчук отримав підозру у державній зраді та потрапив під домашній арешт.

Як відомо, у 2014 – 2015 роках Медведчук налагодив схему постачання вугілля з окупованих росіянами районів Донбасу на українські теплові електростанції. Після підозри, захвилювався і тодішній президент Петро Порошенко, адже є багато доказів його співпраці з Медведчуком.

До слова, вчора ми повідомляли, що між депутатами Верховної Ради від “Європейської солідарності” і проросійської “ОПЗЖ” Олексієм Гончаренко і Нестором Шуфричем виник новий конфлікт. Про те, що відбувається Гончаренко написав в своєму каналі Telegram.

Конфлікт виник після того, як Шуфрич публічно закликав закрити в Україні освітні “Гончаренко центри”. Депутату не сподобалося те, що там безкоштовно навчають українців іноземних мов, в тому числі англійської.

“Гончаренко зі своїми господарями з Заходу вирішив американізувати України. Яка основна мета цих центрів? Правильно, вчити англійської безкоштовно. А чому не російської або української? А тому що Заходу не потрібні грамотні люди, які говорять на наших мовах”, – запевняв Шуфрич.

А тут вже виникає питання, Шуфрич жалівся, що дочку Медведчука не пустили на навчання за кордон. А якою ж мовою вона там мала навчатись, чи не англійською випадково? Навряд чи вона збиралась гризти граніт науки в Росії, яку так любить її батько. От такі подвійні стандарти.

Шуфрич також вимагав визнати “іноагентом” центри Гончаренко.

Примітно, що такого поняття, як “іноземні агенти”, в правовому полі України не існує на відміну від Росії, де відповідний закон прийнятий для “зачистки” незалежних ЗМІ, громадських організацій і опозиціонерів. Гончаренко відреагував на ідею Шуфрича.

“Нестор, в Україні немає іноземних агентів. Це ти переплутав з Росією. Що стосується американізації, то каюсь, дійсно намагаюся зробити так, щоб люди безкоштовно могли вивчити англійську мову. Ось який негідник, уявляєш? Який морок, звичайно”, – констатував нардеп.