Ахметов веде війну проти деолігархізації. Зеленський передає черговий привіт Ахметову. І це ще РНБО не було, пише Телеграм-канал Таємниці депутата.

Телеграм-канал Картковий Офіс підтверджує цю інформацію, заявляючи, що наступне засідання РНБО стане одним із найнеприємніших засідань для Ріната Ахметова та афілійованих з ним структур. Запасайтеся попкорном, шоу починається. 

Політолог Володимир Фесенко стверджує, що очевидно, що президенту відповідну інформацію про спробу держперевороту на 1 грудня та втягування в цю авантюру Ріната Ахметова надали спецслужби. Передаємо дослівно.

Нагадую, що на 1 грудня анонсовано протестну акцію під Офісом Президента. І цілком можливо, що можуть бути ризики провокування масових заворушень.

І тут другий важливий момент – Олег Ляшко, якого багато хто вважає близьким до Р. Ахметова, заявив, що нібито 1 грудня на засіданні РНБО буде введено військовий стан.

Дуже, на мою думку, невипадковий збіг. Ахметов почав розігрівати тему 1 грудня ще раніше Зеленського.
Думаю, що на цей час питань більше, ніж відповідей. І, напевно, СБУ варто дати пояснення та додаткову інформацію щодо цього.
Ну, а згадка Президентом Ріната Ахметова в цьому контексті – це, швидше за все, превентивний політичний сигнал найбагатшому олігарху країни про те, що не варто влазити у ризиковані політичні авантюри.

До речі, Зеленський знову звинуватив Турчинова у втраті Криму, а Порошенка – у втраті Донбасу.

“Це моя думка”, – заявив президент.

“Там, де я бачу зраду на найвищому рівні – ви бачите наші рішення на засіданнях РНБО”, – нагадаємо цитату Зеленського з початку цієї прес-конференції.

Також президент Володимир Зеленський відреагував на “середній палець”, який показав йому позафракційний депутат Гео Лерос просто з трибуни парламенту.  Свою думку глава держави висловив під час пресконференції 26 листопада, відповідаючи на запитання одного з журнілістів.

“Щодо середнього пальця. Чесно кажучи, мені здається, що там відео знаходили, це ж у прямому ефірі було. Тому трішки незвичне для мене запитання. Це ж в Раді було. Це журналісти зняли. То до чого тут ДБР? Не зовсім зрозуміло. Це щодо “взяточніка Лероса”, – сказав Зеленський.

Своєю чергою Гео Лерос на сторінці в Фесбук заявив, що подає в суд на президента.