Президент України Володимир Зеленський 14 жовтня провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. На зустрічі обговорювали подальші кроки Сил оборони з деокупації наших територій.

Учасники засідання розглянули ситуацію на оперативних напрямках, обговорили ймовірні дії РФ найближчого часу, а також запланували наступні кроки з деокупації українських земель.

“Удосконалюємо схему безперебійного постачання боєприпасів нашому війську й продовжуємо готувати його до зимового періоду”, – зазначив президент у своєму телеграмі.

Зеленський додав, що учасники Ставки також обговорили питання врегулювання діяльності добровольчих формувань територіальних громад.

За даними Офісу Президента, учасники заслухали доповіді Головнокомандувача Збройних Сил України, керівника розвідки та командувачів військ оперативних напрямків щодо ситуації на фронтах та ймовірних дій ворога у найближчий період.

У засіданні взяли участь: міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків.

Як повідомлялось раніше, частина західних аналітиків припускають, що Сили оборони України можуть відвоювати у військ РФ тимчасово окупований Херсон наступного тижня. На їхню думку, незабаром там буде вирішальна битва у рамках контрнаступу ЗСУ на цьому південному напрямку.