Широкомасштабної третьої хвилі наступу ворога на Авдіївку через дощі вже не буде. Тому, Авдіївку противнику точно не взяти, принаймні в осінньо-зимовий період.

Таку думку висловив Роман Світан, військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі, військовий льотчик-інструктор.

«Росіяни в останній час, десь за тиждень, створили пару плацдармів на півночі та півдні від Авдіївки. Створення плацдармів не означає, що вони зайняли якусь територію, тобто ними були проведені формуючі операції. Північніше Авдіївського коксохіму вороги намагаються цей плацдарм створити у низинах заводу, звичайно, на нього вони виходити бояться, принаймні великими силами. Виходять максимум 10-20 осіб і потрапляють під удар нашої артилерії, в основному мінометів. Ми їх утримуємо на цьому плацдармі, на цей момент звідти рухатися противник не може», — прокоментував полковник запасу ЗСУ.

За його словами, з півдня, з боку Опитного, така ж ситуація, де ворог намагається створити плацдарм, виходячи з кар’єрів, які розташовані поблизу Авдіївки. Тобто противник зміг створити плацдарм у сірій зоні, яку ми обстрілюємо. Однак розвернутися російські вояки на тому плацдармі не можуть, тим більше, що зараз почалися дощі.

«Тому, максимум, що росіяни зможуть за допомогою своєї артилерії та авіації – зривати Авдіївку, тобто кожного дня будуть відмінусовувати 3-4 будинки, руйнуючи їх майже вщент. Щодо широкомасштабної тієї третьої хвилі, про яку всі говорять та чекають, через дощі серйозних боєзіткнень з технікою вже не буде. А живу силу противника ми мінусуємо у достатній кількості», — зауважив Роман Світан.