Захисиники своєю майстерністю шокують навіть НАТО. Так штурмова група Збройних сил України за підтримки танка здійснила успішний штурм і взяла під контроль позиції російських військ біля села Синьківка Харківської області. Відомо, що під час бою українські воїни просунулися вперед і змогли взяти в полон шістьох окупантів.

Про це повідомив український військовий журналіст Юрій Бутусов.

Він зазначив, що операція була проведена силами 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

«Під прикриттям танка штурмова група підійшла до позицій росіян, атакувавши їх. Частину окупантів було знищено на позиціях, танк зробив кілька влучних пострілів по окопах, придушивши опір росіян. Шестеро полонених окупантів зараз перебувають у підконтрольних Україні районах. Їх допитають і потім передадуть слідству», — розповів він.

В той же час, довкола Куп’янська у Харківській області, поруч із яким тривають бойові дії, зводять кільцеву лінію оборони.

Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

“Ситуацію повністю контролюють наші захисники. Водночас продовжуємо побудову потужної лінії оборони Куп’янська та Куп’янська-Вузлового за зразком Харкова. Тобто це кільцева лінія оборони, і робота ця продовжується”, — сказав Іванов.

Він зауважив, що погода не впливає на хід робіт, вони тривають згідно з планом.

За інформацією Іванова, минулої доби окупанти обстрілювали Куп’янськ з артилерії, зокрема використали САУ “Піон”. Обійшлося без жертв, однак є руйнування.

Варто додати, що під Куп’янськ ворог підтягує резерви, які тривалий час накопичував в районі Донецької області.

Чи вдасться російським окупантам захопити Куп’янськ та що планує РФ на цьому напрямку, розповів начальник пресслужби штурмової бригади «Сталевий кордон» Іван Шевцов.

«Якщо ворогу вдасться зайняти Синьківку, то звідти – найбільш зручні підходи до Куп’янська. Тобто Синьківка – це хороший плацдарм для проведення подальших наступальних дій в напрямку Куп’янська. Тому для нас оборона на Синьківці є одною з пріоритетних задач», — зазначив він.

За словами Шевцова, ворог підтягує резерви, які тривалий час накопичував в районі Донецької області. Але це резерви, які поновлюють втрачений особовий склад.

«Протягом останніх місяців ворог зазнав великих втрат, як в особовому складі, так і в техніці, і зараз цим резервом вони просто поповнюють той особовий склад, якого їм не вистачає… Кілька разів вони намагалися зробити якісь дати, до яких вони мали захопити Куп’янськ. До серпня вони мали його захопити, до листопада, до Нового року. Зараз новий термін – до березня. Але як ви бачите, поки що в них нічого не виходить. Сили оборони тримають на цій ділянці надійну оборону і поки що у ворога нічого не виходить», — резюмував  начальник пресслужби штурмової бригади «Сталевий кордон».

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що для того, аби створити умови для блокування міста Куп’янськ на Харківщині, противник намагається захопити силами штурмових рот село Синьківка. Там він зазнає значних втрат у живій силі, тому почав перекидати у зазначений район штурмові підрозділи, які перебували в резерві.

Із Синьківки, котра розташована за дев’ять кілометрів від Куп’янська, виїхали всі мешканці.

Начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо додав, що росіяни перекидають на Куп’янський напрямок свої штурмові загони, щоб активізувати штурмові дії, і ставку більше роблять на людський чинник, ніж на техніку.