Армія РФ зараз фактично у передпрограшних «конвульсіях», оскільки ЗСУ попри надскладну ситуацію не відмовляються від своїх планів — Південь буде перерізано, нас чекає велика деокупація.

Втрати РФ шкалять, Путін розуміє, що вікно оперативних можливостей для Росії поступово закривається, особливо з перспективою отримання Україною нових західних озброєнь, як F-16 і ATACMS.

Військовий експерт Петро Черник розповів, чим це обернеться для ворога.

Коли Україна отримає F-16 і ATACMS, це обвалить Південний фронт та переріже сухопутний коридор до Криму.

Тоді, до речі, Путін може піти на торг, пропонуючи, наприклад, вихід з Харківщини в обмін на контроль над Луганщиною. Переговори неминучі, і важливо, хто матиме кращі переговорні позиції.

«Я прихильник тої точки зору, що якщо по-справжньому запрацюють F-16 у поєднанні з ATACMS. Тобто ми можемо навіть Південний фронт обвалити, що в моєму розумінні обвалювання це вихід на Північне поазов’я і там закріплення десь умовно в районі Лиману, перерізання сухопутного коридору до Криму», — зазначив Черник.

Незважаючи на значні втрати, російська армія має ще значний запас техніки, хоча багато з неї застарілої. Виробництво нової техніки обмежене, і російські війська змушені використовувати старі моделі, відновлені з резервів. Проте, темпи виробництва нової бронетехніки та артилерійських снарядів залишаються низькими. І накладається все на ті можливості, які вже відкривають перед ЗСУ західні партнери.