шахрайство

Разом із нечистими на руку нотаріусами та державними реєстраторами вони викидають цілі родини зі своїх помешкань просто на вулицю. Яким чином шахраї можуть відібрати квартиру навіть у вас?

На однокімнатну квартиру у столиці мати Катерини чекала понад чверть століття. Родина Носенків на омріяні квадратні метри одразу оформили документи, приватизували, прописалися. П’ять років жили і горя не знали. А торік з’явилися невідомі й попросили звільнити житло.

Люди оббігали не одну державну контору. У міліції справу розслідувати не поспішають. Не знайшли чим зарадити й у службі у справах дітей. І байдуже, що двоє неповнолітніх будь-якої миті можуть опинитися на вулиці. Що трапилося з їхньою квартирою — прояснюють документи.

— Згідно з цією реєстраційною справою було сказано, що за нашою адресою у травня 2014-го був зареєстрований власник Поліщук Андрій Валентинович. Він зареєстрував право власності як на новобудову, — говорить голова постраждалої родини Сергій Носенко, — Нас в електронному реєстрі немає, видавало свідоцтво нам БТІ, ще до 2013 року, коли законодавство змінилося.

28-річний Андрій Поліщук стверджує, що інвестував у квартиру ще на етапі її будівництва – у 2004 році. Тоді й оплатив помешкання. Правда, забудовник — Чернігівський завод будівельних матеріалів — уже давно збанкрутував і закрився. Більше того, Марія Хоменко, яка працювала на заводі бухгалтером до його ліквідації та чий підпис начебто скріплює документи «нового власника», запевняє, що підпис не її, а таких платежів підприємство не приймало.

У цій історії зачіпки ведуть до органа, який реєструє право власності. З дев’яностих цим займалося БТІ. 2010-го року в країні починає діяти електронний реєстр прав на нерухоме майно. Усі операції, які відбувалися до цього, туди не занесли, бо є паперовий архів. На початку 2013-го БТІ передає свої функції Державній реєстраційній службі. А разом із повноваженнями орган мав би успадкувати й усю документацію – електронну і паперову. Десь передали, десь лише частину, десь — взагалі нічого. От вам і всі можливості для шахрайств.

Джерело: Корупція.інфо