ГПУ

Прокуратурою Чернігівської області проводиться досудове розслідування щодо міського голови Чернігова за фактом вчинення службового злочину при перерахуванні понад 4,7 млн грн бюджетних коштів на рахунок приватного підприємства-забудовника.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури, передає Корупція.Інфо

У прокуратурі поінформували, що досудове розслідування штучно ускладнюється та затягується окремими посадовими і службовими особами Чернігівської міської ради. Зокрема, підозрюваний систематично не з’являється на виклики слідчого та до суду для участі в розгляді клопотань про заходи забезпечення в кримінальному провадженні. Деякі свідки з числа працівників міської ради не з’являються до слідчого, у зв’язку з чим застосовувався примусовий привід. Зафіксовано й інші випадки намагань ускладнити розслідування з боку підлеглих очільника міста.

Читайте також: Затримано п’ятьох дезертирів з батальйону «Айдар», – ГПУ

У зв’язку з тим, що при продовженні перебування на посаді міський голова (Олександр Соколов – Ред.) може продовжувати використовувати свій статус, зв’язки та повноваження для вжиття заходів, направлених на протидію досудовому розслідуванню, прокуратура Чернігівської області звернулася до суду з клопотанням про застосування заходу забезпечення у вигляді відсторонення підозрюваного від посади.

Клопотання має розглядатися судом 25 березня.

Читайте також: Заступника міністра охорони здоров’я Павленко підозрюють у корупції,- ГПУ