православненько

У подіях, що відбуваються в Україні, потрібно відшукати єдність політичних і релігійних мотивів. Релігійний фронт почав працювати задовго до початку неоголошеної війни. Ширити своїх «воїнів» церква вирішила повсюди.  Окрім сепаратиських спільнот по типу «Рівненська народна республіка», «Львівська Народна Республіка» та інших, обертів набрала «унікальна в своєму роді спільнота» – «Русская Православная Армия».

«Анализ религиозной ситуации в России в контексте международных отношений демонстрирует, что со стороны западных стран во главе с Соединенными Штатами Америки происходит целенаправленное стимулирование деструктивных явлений религиозной жизни….» – ось невеличкий витяг з «постулату РПА, який вони публікують в інтернеті.

Чи можна було передбачити таку активну зростаючу агресію московського православ’я у політиці?

Як показали події в Україні, православний фундаменталізм не менш агресивний, ніж ісламський, а «російська весна» не менш кривава, ніж арабська.  «Політичне православ’я» держави-агресора стає «православним тероризмом» на окупованих проросійськими військовими  українських територіях.

«РПА» інкримінували планування терактів у Харкові, викрадення людей та навіть руйнування храмів.

Порушення релігійної свободи та заповідей найбільшої релігії в світі давно очевидне. Сьогодні можна говорити не лише про конфлікт двох держав чи навіть Західного та Східного світів, а про протистояння православного «руського міра» та «протестансько-католицької цивілізації», загальноприйнятих прав людей та «православних» цінностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганській області «борці» за «російський світ і православ’я» розбили 8 православних церков (ФОТО)

Український проєвропейський вибір рік тому на Майдані відбився й на релігії. Усі конфесії, крім Московського Патріархату, «виключили зі списку» на окупованих територіях й прикрившись Богом розпочали свою історію…

«По мнению Церкви есть два направления возврата к исходной ситуации, прерванному в 1917 г. «золотому веку» ее доминирования почти на всем пространстве Российской империи. Первый – возвращение государством РПЦ изъятой при большевиках собственности и прямые финансовые вливания для того, чтобы она могла осуществлять различные виды своей «социальной деятельности»3 и «восстанавливать утраченное». Второй – поддержка государственными институтами различных церковных инициатив, от введения православного образования в средних школах, до запрета на деятельность иностранных миссионеров и выдворения их из страны. К подобным инициативам относится и «духовное окормление» армии». Повідомляється у тому ж «головному документі» РПА.

Примітно, що цю історію творять вони в режимі «онлайн», зі сторінок соцмереж та спільнот, що переповнені вигаданими новинами, фото та коментарями. Типова всім відома й навіть стандартна ситуація – у нас добре, у вас – погано.

«Русская православная армия» старається працювати. Її солдати воюють проти ополченців. Допомагають бідному українському народу. Священики Московського патріархату благословляють терористів та відмовляються відспівувати загиблих українських військових, а Патріарх Кирило пророкує загибель України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бойовиків не залишилося нічого святого (ВІДЕО)

За період ведення бойових дій внаслідок обстрілів бойовиками населених пунктів на контрольованій Україні території Луганщини було пошкоджено вісім церковних споруд і храмів. Усі вони належать до Української православної церкви Московського Патріархату. У більшості церков вибиті вікна, посічений осколками фасад, пошкоджена покрівля. А деякі зазнали сильних руйнувань внаслідок прямих влучень артилерійських та реактивних снарядів.

В соцмережах же вояки «Православної армії» повідомляють протилежні факти. Не дивно.

Покаятись російським військовим з православної армії також пропонують у режимі «онлайн». Для них створили сервіс «Батюшка онлайн»: заходиш в Інтернет , пишеш лист будь-якому російському батюшці і гріхи твої тобі відпустять.

Російська армія проповідує винятково з танків, сповідує в Інтернеті і вірить, що православна релігія має бути саме такою.

Світлана Куропій спеціально для Корупція.інфо