x_402063

фото: ілюстація

Батько 13-річного львів’янина Устима Хавунки повідомив у середу, що четверо російськомовних молодиків затягнули його сина в браму й побили за зображення Тризуба на светрі.

Львів’янин Андрій Хавунка повідомив про сьогодні, 25 березня, на своїй сторінці у «Facebook».

Подаємо текст дослівно:

«Всім привіт. Сьогодні в мене сталось ЧП сімейно-патріотичного масштабу. Мого неповнолітнього сина Устима Хавунку (13 років) серед білого дня (17.40) в центрі міста Львова (вулиця Гнатюка, 12,2 хв. пішки до обласного МВС) побили невідомі покидьки. Без будь якого попередження за руку затягли в браму і відтовкли.

Устим був одягнутий в светр з великим тризубом. Хуліганів було четверо, російськомовні, одягнуті в чорні спортивні костюми з шарфами на мордах.

Зі запитанням «Чьо, патріот?» один з них схопив Устима за барки і кинув на землю. Потім двоє почали бити по ребрах кулаками (милосердні, ногами не копали).

Малий хвилин п’ять кричав, потім зрозумів, що толку ніякого. Дивно, хвилини, певне, за дві, як перестав кричати, зайшли якісь чоловіки (дуже їм вдячний) і нападники втекли.

Ось такі у Львові справи. Заяву написав. Поможе чи ні – не знаю. А я по-маленьку починаю звіріти. Напевне, за таке б покалічив цю нечисть. Але знаю, що цим має міліція займатись. Вся подія відбувалась протягом 10 хвилин.

А від стражів порядку – ні слуху, ні духу. Вони, напевне серйознішими справами займаються. Ну що ж – дай їм боже здоров’я».