Yarosh

Народний депутат і лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош заявив, що для того, щоб створити нову армію, потрібно спочатку розпустити Генштаб. 

Читайте також: На Донбасі потрібно жорстко витравлювати совок – Ярош

«Генштаб ліквідується як головний орган управління на тиждень. Нічого на фронті це не поміняє все одно. Але весь генералітет, який є, треба повністю змістити. Потім, і то дуже обережно, по одному радниками можна їх зарахувати, з окремих питань. Майже у всіх частинах є полковники, офіцери потрібного рівня. Один-два такі офіцери можуть дати фору будь-якому генералу. У мене комбати дадуть фору армійському комбригу», – відзначив нардеп.

Ярош також вважає, що необхідно переформатувати військові частини та створити кілька професійних бригад з гарним забезпеченням і високими зарплатами.  

Читайте також: Ярош розповів, що «Правий сектор» робить із полоненими

«Хороша ідея – створити елітарний підрозділ, штурмову професійну бригаду, з високим рівнем зарплати, вона була б прикладом для інших частин. На певному етапі, чув, американці були готові тренувати таку бригаду за свій рахунок. Все, що було необхідно, – подати заявки на озброєння. Міністерство оборони цього не зробило і не пішло на створення такого підрозділу», – пояснив лідер «Правого сектору».