вруу

Незабаром на розгляд народних депутатів буде винесено питання про створення резервної армії України. Такий законопроект вже готується для реєстрації в парламент. Про це 30 березня заявив віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.

За словами Андрія Парубія, проект про створення резервної армії в Україні виношувався вже давно. Наразі депутати працюють над тим, як об’єднати добровольчі батальйони. Хто являється ініціатором такої ідеї, Парубій не зізнався.

Віце-спікер парламенту повідомив, що наразі ведеться розмова щодо існування в складі ЗСУ добровольчого батальйону «ДУК Правий сектор». Участь в цих перемовинах бере особисто лідер «Правого сектора»  Дмитро Ярош.

Нагадаємо, що 19 березня, парламент України ухвалив рішення за зміни в закон України «Про військовий обов'язок і військову службу». Проект цього закону в Раду подав президент Петро Порошенко.

Якщо, раніше військовослужбовці зараховувалися до військового резерву добровільно, то відтепер робитимуть це на примусовій основі.

Читайте також: Парубій попросив делегацію США надати Україні ще й летальну зброю (ФОТО)

Відтепер, «в особливий період на службу у військовому резерві першої черги оперативного резерву в обов'язковому порядку зараховуються військовослужбовці, звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом по мобілізації, на особливий період». 

 

 

Джерело: Преса Україн