путін

Фінансист і меценат із США Джордж Сорос заявив, що Європейський союз повинен більше перейматися проблемами України, адже протягом найближчих місяців вирішиться майбутнє ЄС.

Про це повідомляє «Преса України» з посиланням на іноземні ЗМІ, передає Корупція.інфо

«Росія Володимира Путіна є агресором, і Україна, яка захищає себе, захищає також цінності і принципи, на яких заснований ЄС», – заявив Сорос.

На думку американського фінансиста, російський президент не прагне перемогти Україну за допомогою війни, адже тоді він отримає частину території і муситиме нести за неї відповідальність.

«Він швидше прагне досягти фінансового і політичного краху, який дестабілізує ситуацію в Україні, і відповідальності за який він зможе уникнути», – вважає Сорос. При цьому, він сказав, що Путін уже два рази довів це, коли підписував Мінські домовленості.

У даний момент Україна перебуває на межі виживання, і, єдине, що на думку Сороса, допоможе країні вийти з цієї кризи, це допомога ЄС в економічному та військовому плані. До того ж, якщо Євросоюз зараз не підтримає Україну, то через декілька років буде витрачати набагато більше коштів на власний захист.