жилін

СБУ в Харківській області, продовжуючи розслідування у справі участі лідера «Оплоту» Євгена Жиліна в організації терактів у цьому регіоні, розкрила розроблену ним схему фінансування російсько-терористичних військ на Донеччині. Про це розповів радник голови СБУ України Валентина Наливайченка Маркіян Лубківський.

Новину повідомляє «Преса України», передає Корупція.інфо.

«В ході проведення комплексу слідчо-розшукових дій Службою безпеки України було викрито механізм фінансування терористичної діяльності з використанням банківських рахунків двох підконтрольних громадянину України Євгену Жиліну підприємств з ознаками фіктивності. Зокрема, було встановлено, що лідер «Оплоту» Жилін дав вказівки керівникам згаданих підприємств здійснювати фінансування терористичних організацій, які діють на Сході України, перераховуючи грошові кошти на банківські рахунки юридичних чи фізичних осіб на території Російської Федерації», – розповів Маркіян Лубківський.

Після цього в дію вступав 21-річний громадянин «Б», роль якого полягала в транспортуванні вище згаданих коштів через територію України та РФ, щоб передати їх ватажкам самопроголошених республік. Цього кур’єра було затримано ще наприкінці січня при спробі перевезти спонсорські кошти на територію РФ. І йому, і Жиліну тепер оголошено про підозру у скоєнні злочину, проте Євгеній Жилін наразі переховується. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Голову “Оплота” Жиліна оголосили в розшук

На Харківщині знайшли спонсорів терористичної діяльності