мосій

Печерський суд Києва обрав нардепу Ігорю Мосійчуку міру запобіжного суду у вигляді тримання під вартою, повідомляє Корупція Інфо.

 Адвокати радикала пропонували заставу, посилаючись на стан здоров'я підзахисного та відсутність доказів.

Йшлося про суму у 50 тисяч гривень. 

Під час засідання адвокати нардепа вимагали відводу слідчого судді Печерського райсуду Києва Володимира Карабаня, але клопотання було відхилено. Мосійчук погрожував оголосити голодування, якщо йому не буде призначено заставу. Прихильники "Радикальної партії" привезли під будівлю суду сміттєвий бак.

 Як почався судовий процес над нардепом-радикалом Нагадаємо, що Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадянський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.

Нагадаємо, 17 вересня Рада зняла недоторканність з Мосійчука і дала дозвіл на його арешт. Перед цим генпрокурор Віктор Шокін показав у залі відео, на якому Мосійчук отримує хабар. За це він обіцяє домовитися про видобуток неназваних корисних копалин з екологами та правоохоронцями. Також він говорить, що гроші потрібні партії на вибори.