У повідомленні, опублікованому окупаційною “адміністрацією” тимчасово окупованого Криму, було заявлено, що вночі 22 червня відбулася вибухова атака на Чонгарський міст.

Чонгарський міст є важливою транспортною артерією для перевезення військової техніки у тимчасово окуповану частину Запорізької області.

З цього приводу висловився полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан.

«Позитивний момент, що почали працювати кримськими мостами. І Керченський міст, один раз по ньому приліт був торік, його час уже виводити з ладу. Чонгарські мости треба виводити з ладу також. Ну, один уже закрили, можна сказати, ми взяли його під оперативний контроль. Будь-якої миті туди можуть «зайти» такі самі системи, як були зараз. Його не будуть використовувати в повному обсязі, а вантажі окупантів підуть через іншу гілку, на схід від Чонгара і на захід, у бік Херсона. Дуже ним був важливим цей Чонгарський міст, оскільки це основна гілка постачання військової амуніції через Керч, Джанкой і далі на Мелітополь – на Запорізький напрямок» – поділився експерт.

Він додав, що техніка йшла саме туди, де зараз йдуть потужні бої і де наші війська мають таку позитивну динаміку з боку Орєхового у бік Мелітополя.

Додамо, що вже не раз у зведеннях з’являлася інформація про те, як окупанти окопуються у містах, щоб не дати просунутися ЗСУ.

Одним із таких міст для оборони став Мелітополь. З цього приводу також висловився полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан.

«На Мелітополь виходити треба… Його просто оминати, виходити на Азовське узбережжя. Мелітополь спочатку треба переводити до оперативного оточення, тобто знищити Кримський міст. Отже, на Крим не буде жодних можливих постачань. На Мелітополь краще виходити на схід, між ним та Бердянськом, у район Приморська. Швидше за все, так і буде. Виходити, відрізати Мелітополь від сухопутного коридору зі Сходу. А потім за певний час, кілька тижнів, у них закінчаться армійські запаси. Як би він не був перекопаний і заритий, якщо нема чим стріляти – це легка мета. Ось треба створити такі умови, щоб просто не було чим стріляти» – поділився Світан.

Крім того, агресор зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Синьківки.

На Лиманському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Сєверного та Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Мар’їнки та Побєди Донецької області, успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Намагався відновити втрачене положення в районі Макарівки Донецької області.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника та 4 – по зенітно-ракетним комплексам ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 4 райони зосередження особового складу та військової техніки, 2 склади боєприпасів, 1 склад пально-мастильних матеріалів, 23 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, 2 засоби радіоелектронної боротьби та 2 вузли зв’язку противника.