Сергія Сивоху призначили радником секретаря Ради національної безпеки і оборони, щоб дискредитувати українську владу. Таку думку в ефірі програми “ІнфоДень” на “5 каналі” озвучив генерал-майор та заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

“Слава Богу для пана Сивохи, що я його не побачив за весь час в РНБО. Напевно, його взяли, щоб дискредитувати існуючу владу ще більше, ніж вона на те заслуговує. Це розхитування ситуації. Мабуть, у Данілова було якесь розуміння цього. Мені це незрозуміло і для мене це великий знак питання: навіщо це робити”, – наголосив Кривонос.

Він продовжив:

“Це однозначно робиться не на користь держави, а секретар, який призначив цю людину, дискредитує ще й себе і президента. Є такий вираз: “Свита робить короля”. На жаль, те, що ми мали в попередні роки повторюється і зараз, коли оточення президентів створювало інформаційний вакуум. Їм розповідали те, що вони хотіли чути або те, у що вони мусили вірити. Їх це задовольняло. З того, що я бачу, свідчить про те, що це може повторитися”.

Раніше заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос в інтерв’ю виданню “Апостроф” розповів, що секретар РНБО Олексій Данілов не бачить його на посаді свого заступника.