602 день російської повномаштабної військової агресії проти України розпочався.
Сили оборони України продовжують оборону на сході та півдні України, вести наступ на осі Мелітополя та наступальні операції на осі Бахмут. Знищуючи ворога, вони звільняють тимчасово окуповані території та зміцнюють нові позиції.

Протягом доби 17 жовтня Повітряні сили України завдали 15 авіаударів по зосередженню військ, озброєння та військової техніки, 3 авіаударів по зенітно-ракетних системах противника.
Українські ракетні війська уразили 5 командних постів, 1 зосередження військ, озброєння та військової техніки, 1 склад боєприпасів та 1 артилерійську систему російських загарбників
На початку доби російські окупанти завдали ракетного удару по житловому багатоповерховому будинку в центрі Запоріжжя: є загиблі, поранені та зниклі безвісти. Інформація про наслідки цього теракту наразі оновлюється.
Протягом доби 17 жовтня відбулось 69 бойових залучень. Ворог завдав загалом 3х ракетних та 35 авіаційних ударів, 39 атак МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах.
На жаль, російські терористичні атаки вбивають та поранені мирних жителів. Зруйновано або пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
Авіаудари вдарили по Миколаївці (Сумська область), Серебрянському лісництву та Білохорівці (Луганська область), Спірне, Веселе, Нью-Йорк, Авдіївці, Степове, Мар’їнка, Новомихайлівці, Урожайне, Старомайорське, Рівнопіль (Донецька область), Берислав, Веселе (Херсонська область).
Під артилерійський обстріл потрапили близько 100х населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.
Оперативно-стратегічне угруповання “Північ”, напрямки Волинь та Полісся: без суттєвих змін
Напрямки Сіверщини та Слобожанщини: противник зберігає військову присутність у районах Росії, що межує з Україною. Ворожі війська ведуть активні підривні дії, щоб запобігти розгортанню українських військ під загрозою сокир. Противник збільшує щільність мінних полів уздовж державного кордону в Бєлгородській області (росія).
Оперативно-стратегічне угруповання «Хортиця», вісь Куп’янська: українські бійці відбили понад 15 атак противника у околицях Синьківки, Іванівки та Кислівки (Харківська область), ще 9 атак біля Надії (Луганська область).
Вісь Лимана: противник не проводив жодних наступальних (штурмових) операцій.
Вісь Бахмут: ворог зробив невдалі спроби повернути втрачену землю біля Кліщіївки (Донецька область). Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута (Донецька область), завдають ворогу втрат у живій силі та техніці та закріплюють свої нові позиції.
Оперативно-стратегічне угруповання “Таврія”, вісь Авдіївка: ворог продовжує намагатися оточити Авдіївку. Таким чином, українські війська відбили 5х атак противника в цьому районі.
Мар’їнка та Шахтарське: українські захисники відбили понад 20 ворожих атак в районі Мар’їнки та Новомихайлівки (Донецька область), ще 2 атаки на південь від Золота Ниви та на південь від Пречистівки (Донецька область).
Запорізька вісь: ворог робив невдалих спроб повернути втрачену землю на південний захід від Роботине (Запорізька область).
Оперативно-стратегічне угруповання «Одеса», вісь Херсон: Сили оборони України ведуть контрбатарейний вогонь, завдаючи успішних ударів в тилу ворога.
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на осі Мелітополя, мають частковий успіх на південь від Роботине (Запорізька область). Українські бійці завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога по всій лінії фронту.