У ніч на вівторок, 21 травня негода – шквалистий вітер, дощі та грози – стала причиною спрацювання системи захисту ліній електропередач, без світла залишилися 146 населених пунктів у п'яти областях. Раніше в мережі показали відео, як смерч в Чернівецькій області виривав дерева з корінням.

Як повідомляють в ДСНС, у Львівській області було знеструмлено 83 населених пункти, в Тернопільській – 23, в Івано-Франківській – 20, у Чернівецькій – 12 та 8 населених пунктів у Житомирській області.

При цьому в Івано-Франківській області через рясні опади і підняття рівня води в річках були підтоплені понад три тисячі 240 домогосподарств, частково пошкоджені два мости місцевого значення, а тисячу абонентів (жителів двох населених пунктів) відключили від поставок газу. За даними рятувальників, на ранок вівторка, 21 травня, інтенсивність опадів значно зменшилася, рівень води поступово спадає.

Як прогнозують в Укргідрометцентрі, 21 травня в західних, північних і центральних областях місцями грози, в західних областях – з шквалами 15-20 м / с. У Закарпатті та Прикарпатті очікуються значні, а в Карпатах місцями сильні дощі.