Ми заходимо в дуже непростий період, звідки ніхто не знає як Україна зможе виходити. Тому будь-яке посилення правління чи порядку денного, чи взагалі формування цього порядку денного, буде лише на користь, про це заявив Давид Сакварелідзе у ефірі одного із телеканалів.

У Михайла дуже багато енергії і реформаторського ресурсу. Багато міжнародних контактів і авторитету, і найголовніше – бажання та масштабне бачення, щоб звертати увагу на ті нюанси і темпи реформ, які сьогодні життєво необхідні!

У нас не було повноти влади та ми і не прагнули… Нам дали ту ділянку роботи, де ми могли хоч щось змінити. І створили контраст, що є очевидним до цього часу.

У нас немає такого списку заслуг як у Грузії – за дев‘ять років розбудови сучасної держави з усіма компонентами, проте ми все одно стоїмо на багато вище, і це без перебільшення, у порівнянні з багатьма іншими чиновниками.
Не існує жодного провалу, який був би пов‘язаний з нашою роботою.

До жодного з нас сьогодні немає питань, пов’язаних з корупцією. Немає такого випадку чи кейсу в регіональній політиці, коли у найбільш «жирній» області ні губернатор, ні обласний прокурор, ні голова МВС, ні керівник митниці, – не очолювали б потоки, не брали хабарів та не приймали участь в корупції. Такого в Україні ніколи не було!

У нас в регіоні не так вже й багато політиків, яких визнають й поважають в усіх країнах пострадянського простору. Тому, вибір дуже простий: або влада не буде боятись, що хтось когось інформаційно перекриє, що хтось стане «новою зіркою», що у когось будуть успіхи, бо успіхи Михайла чи Давіда, чи будь-кого, які сьогодні можуть принести користь – це успіх України! У нас немає мотивації щось красти в цій чудовій країні! Наше основне багатство і наш основний капітал – це наша репутація!

Уже працює певна команда. Цій команді потрібні «кувалда», так званий контролер крупного калібру, який змусить чиновників не розслаблятись, і працювати 24 години з великою відповідальністю!

Ми зайшли в другий цикл, коли влада, призначає тих людей, яких взагалі не знає.
У когось з них виходить, у когось не виходить, але коли не виходить – ми втрачаємо час! Вже немає декількох місяців чи навіть тижнів щоб ми розчаровувались!

Сьогодні ніхто не налаштований на конфлікт, бо всі розуміють, що будь-який роздор призведе до кризи – політичної і економічної.

Конфронтація і проблеми будуть з тими чиновниками, які крастимуть, які будуть витрачати наш час і терпіння, які будуть розчаровувати суспільство, президента Зеленського, і ту політичну силу, яка довірила їм мандат.

Я не прихильник того, щоб Михайло ішов туди. Казав йому про це неодноразово. Це великий ризик для його репутації. Бо у нього немає повноти влади сьогодні. Але, він така людина. Не боїться ризикувати, не боїться приносити в жертву свою репутацію для того, щоб принести користь.

Сьогодні потрібні неординарні, не українські рішення. Бо ті рішення, які приймались українською бюрократією, політичними елітами не приносять результату. І вони не співпадають з кризовим менеджментом. Потрібні дуже масштабні люди, які будуть помічати деталі і проламуватимуть бетонні стіни, до яких нашим сьогоднішнім чиновникам чи політикам навіть торкатися складно.

Настав час оголосити справжню війну чиновникам і бюрократам, які не є ефективними.

Варто зазначити що наразі, Колишньому президенту Грузії і екс-голові Одеської обласної державної адміністрації Михайлу Саакашвілі запропонували посаду віце-прем’єр-міністра з питань реформ в уряді Дениса Шмигаля.

Дану інформацію підтвердила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук. У прес-службі колишнього грузинського президента також повідомили про отримання такої пропозиції, але коментувати подробиці відмовилися, повідомляє «Українська правда».

Крім того, питання про призначення Саакашвілі активно обговорюється у закритих чатах фракції «Слуга народу». Голосування із даного питання може відбутися вже найближчим часом. Проте не виключачають що проголосувати можуть і сьогодні в Раді, хоча на даний момент такої повістки і не має. Просто зараз Рада готується до проведення позачергового засідання.