В інтерв’ю журналісту Юрію Дудю для YouTube-каналу «вДудь» засновник білоруського опозиційного ЗМІ NEXTA Степан Путіло (Светлов) висловився щодо політичної ролі сина Олександра Лукашенка.

Так, Путіло вважає, що Микола є співучасником злочинів свого батька проти народу. Степан привів в приклад той факт, що під час протестів білоруського народу, Микола з’явився на публіці з автоматом в руках. Опозиціонер вважає, що цей факт говорить тільки про те, що Лукашенко-молодший свідомо підтримує агресивну політику свого батька.

«Коля Лукашенко займається грою на фортепіано, знає китайську та інші іноземні мови, їздить з татом по міжнародних форумах – чим не ідеальний в масовому розумінні політик майбутнього? Я думаю, на це його і натаскували. Але я не думаю, що білоруси за нього на потенційних виборах можуть проголосувати, тому що дуже велике значення має його прізвище. Якщо він виходить з «калашом», я думаю, він уже як співучасник вважається. Значить, він готовий стріляти в мирних людей», – сказав Путіло.

Нагадаємо, 17 вересня під час виступу на жіночому форумі «За Білорусь» глава країни Олександр Лукашенко заговорив про війну. Так, диктатор вказав, що закликає народи України і Литви «зупинити своїх політиків» і «не дати розв’язати війну». Після цього політик повідомив, що незабаром буде проведено другий етап військових білорусько-російських навчань «Слов’янське братство».

Також, Творець найбільшого Telegram-каналу в Білорусії Nexta Степан Путіло в інтерв’ю журналісту, блогеру Юрію Дудю повідомив про готовність діяти при зустрічі один на один з визнаним ЦВК президентом Білорусії Олександром Лукашенко.

«Я зроблю все можливе, щоб утримати Лукашенка ось в цій кімнаті, де ми зустрілися, і передати його або в руки правосуддя, або в крайньому випадку якось нейтралізувати. Тому що це ворог білоруського народу номер один », – зазначив він. Путіло при цьому підкреслив, що не зміг би вбити людину.

Дудь описав автору Nexta варіант, при якому Лукашенко готовий піти з поста президента, якщо він і його сім’я поїдуть в іншу країну разом зі «всім нажитим». «Нажите, звичайно, буде накрадене. Але, якщо б так постало питання, то, думаю, білоруси погодилися б. І я б погодився. Тільки б валив», – підкреслив Путіло.

За його словами, у проекту Nexta два основних джерела фінансування – пожертви читачів і розміщення реклами. «Нам потрібно розширюватися, тому зараз реклами буде трохи більше. Один пост опублікували з проханням посприяти в серпні. І тоді всі зібрали 47 тисяч доларів », – розповів автор опозиційного каналу.