Український політичний експерт і економіст Тарас Загородній пише у себе в Facebook, що ситуація в країні зайшла занадто далеко і президенту Зеленському потрібно терміново міняти главу уряду Шмигаля на когось при здоровому глузді, який зможе впоратися з кризою, а не підливати масла у вогонь і не запрошувати ще одного мародера Вітренка на посаду міністра енергетики.

Цей, з дозволу сказати, «менеджер» вже і так досить розграбував народ на тарифах, виписуючи собі мільйонні премії за те, в чому його заслуги немає. Якщо Зеленський не прийме вольове рішення, то це для нього може обернутися плачевно.

Експерт зазначає, тим більше, що кандидатури є. Першим в списку можливих претендентів на пост прем’єра Яценюк. Плюси – заручився віртуальною підтримкою Байдена і з його допомогою хоче почати свою політичну гру, хоча це навряд чи зможе йому повернути колишній вплив і авторитет в Україні. Був прем’єр-міністром і є досвід управління. Мінуси – величезний антирейтинг і відсутність фракції в парламенті.

Другий кандидат – Палиця. Плюси – є досвід губернаторства і керівництва великими підприємствами, знає, як працює економіка. Є свої депутати в парламенті. Мінус – його пов’язують з ім’ям Коломойського.

Третій кандидат Тимошенко. Плюси – двічі була прем’єр-міністром, має досвід роботи антикризового топ-менеджера, зможе накрутити «хвоста» Коболєву і гоп-компанії, є підтримка фракції в парламенті. Мінуси – дуже сильний лідер і якщо вона стане прем’єр-міністром, то Зеленський де-факто перестане бути президентом, тому що всі зрозуміють, хто реально вирішує питання в країні і до кого потрібно йти.

Тарас Загородній пише, четвертий претендент Гройсман. Плюси – на прем’єрській посаді показав хороші результати, знає, як працює економіка, сприймається як серйозний і розсудливий керівник.

Особливо на тлі Гончарука і Шмигаля взагалі виглядає Спінозою. Показав гарні результати на місцевих виборах. Мінуси – самостійна особистість, немає фракції в парламенті. Хоча, судячи з усього, це на перспективу. З огляду на велику ймовірність дострокових парламентських виборів.