Від 18:00 5 вересня офіційно у зоні АТО введено режим припинення вогню. Від 16 вересня деяким районам Донецької області надано особливий статус, за – 277 нардепів.

Як повідомляли раніше, сьогодні у Верховній Раді зареєстровано проект Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та проект Закону про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей – подає інформацію Громадське телебачення.

А тепер повернемось на сцену бойових дій.  

«Вчора (15 вересня – прим. ред.) терористи захопили спорткомплекс «Олімпійський», будинок господарського суду Донецької області та будівлі консульств Республіки Польща та Чеської республіки», – заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО А. Лисенко. Раніше бойовики забрали ключі від споруди спортивного комплексу «Олімпійський».

Фактично просто зараз у Донецькій та Луганській області продовжуються бої. Терористи обстріляли Авдіївка, Жданівка, Нижня Кринка, Тоненьке, Славне, Попасне, Оленівка, Майорське, Верхньоторецьке, Дебальцеве, Малоорлівка, Мар’їнка, Комишуваха, Криничне, Путепровід, Гранітне, Рідкодуб, аеропорт Донецьк, курган Гостра Могила. У Луганській області смертоносних дощів зазнали – Станиця Луганська, Донецький, Міус, Центральний, Щастя, Чорнухіне, Золоте.

Як повідомляють у РНБО, терористи просто намагаються витіснити українські підрозділи з їхніх позицій. Проте підкреслюють, що усі атаки були відбиті, ворог зазнав втрат. Крім того останнім часом бойовики почали патрулювання мобільними групами 2-кілометрової ділянки траси між Горлівкою та Пантелеймонівкою та встановили блок-пости на околицях селища.

З’являються також новини про захоплення у Донецьку польського та чеського консульства. Терористи поводяться просто як варвари: «У навчальних закладах терористи забороняють викладання історії України, української мови та літератури. Представники самопроголошеної «нової влади» вимагають замінити всю інформацію на навчальних стендах, написану українською мовою, на російську», – зазначав Лисенко.

Тобто ми бачимо яскраву картину повернення до СРСР на східних областях, проте у найгірших аспектах союзу. Так звані, «ватники» не збираються будувати свою нову державу, з новими ідеалами та свободами, а лише здійснити нав’язливе бажання знищити українське. Що дасть заборона української літератури, невже у текстах І. Нечуя-Левицького було щось настільки жахливе, що псувало життя цих же «патріотів» нової республіки. Та що говорити про це, якщо керівництво «нової вільної республіки від диктаторства українського» після проголошення перемир’я продовжує обстрілювати та захоплювати людей, яких вона начебто «захищає» та «оберігає», забули додати «рятує».

А що говорити про цих горе-миротворців, коли дізнаєшся, що вони хочуть використати хімічну зброю біля аеропорту Донецька. «За даними радіоперехопення, здійсненого спецслужбами України, стало відомо, що через невдалі чисельні спроби незаконних збройних формувань захопити аеропорт Донецьк, який охороняють українські силовики, терористи, як один з останніх шансів, планують застосувати хімічну зброю. Зокрема, міномет «Тюльпан» та відповідні заборонені міжнародними нормами хімічні боєприпаси, від яких можуть постраждати і мирні мешканці в районі», – йдеться у повідомленні РНБО.

Отже, тепер схід може мати своє управління, мовляв, відбудовуєте, приносьте розвиток та розквіт  цій землі. Проте здається бойовики не дуже розуміють значення слова «розквіт». Адже, що може цвісти на випаленій землі, страх? Проте, можливо, це нові технології раніше невідомі людству… Зовсім скоро люди побачать все на власні очі.

 

Автор: Yavkubi