У вівторок, а саме 16 вересня, ми вітали довгоочікуване звершення – закон про люстрацію. За нього проголосувало 231 депутат. Звичайно, не одразу, проте спроби ще раз і ще раз його ухвалити дало своє. І ось ми вітаємо його.

 

7y_ZFRThBXM

 

Перед тим як розказати найцікавіші факти нашого розслідування, з’ясуємо, що має на меті цей закон…

Отже, обов’язкову люстрацію перед затвердженням на посаді має пройти ціла низка чиновників, зокрема голова Верховної Ради, прем’єр-міністр з членами уряду та керівники центральних органів влади.

Сюди ж входять глава СБУ, генпрокурор і багато інших високопосадовців, перелік яких розтягнувся майже на сторінку друкованого тексту. Водночас президента у цьому списку немає – пише ВВС Україна.

Загалом найбільше це зачепить чиновників часів президентства Віктора Януковича та діячів КПРС. ВВС Україна вимістила перелік тих, кого це особливо стосується:

·         Люди, які з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року були: президентом, прем’єр-міністром, міністром, керівниками практично усіх органів виконавчої влади, СБУ, Нацбанку, Фонду держмайна, членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради юстиції.

·         Низка чиновників, які займали високі посади під час Євромайдану (від 1 грудня 2013 року по 22 лютого 2014) і добровільно не пішли у відставку. Сюди потрапили омбудсмен, низка керівників органів влади другого ешелону і їхні заступники, а також керівники підрозділів силових структур.

·         Силовики, як затримували або чинили насильство проти протестувальників; судді і слідчі, які порушували справи проти мітингарів.

·         Особи, які публічно закликали до сепаратизму.

·         Керівники компартій СРСР та УРСР (починаючи від рівня райкомів партії) та керівників комсомолу (починаючи від обласного рівня). Також – штатні працівники та агенти 5-го управління КДБ СРСР та УРСР.

У той же час Порошенко призначає губернатором Кіровоградщини екс-регіонала. І таке не припиняє відбуватися по всій Україні. Про проблеми люстрації можна говорити і у Львові. Дуже іронічно, але люстрація у Львові потрібна самій «Люстрації» (даруйте гру слів). Але про все за порядком.

Наш 115 округ від учора поповнився новим кандидатом – Д. Добродомовим. Пан Дмитрій вже не вперше грає в «рулетку» виборчих перегонів (вже в 2). Звичайно, ми не могли обділити увагою людину тісно пов’язану, із потужною на заході, Медіа компанією «ЗІК». На теренах інтернету інформації про Д. Добродомова чимало, і більшість з неї показує лише світлі сторони його особистості. Д. Добродомов претендує на звання неупередженого та політично незалежного працівника медіа сфери.

Виникає просте запитання: як може людина, яка має чималий вплив у сфері журналістики та інформаційних ресурсів обиратися до верховної ради. Чи справді він неупереджений?

На минулих виборах пан Добродомов був кандидатом від партії УДАР по одномандатному округу №115. На жаль, тоді не склалося, набравши аж 31,63% голосів, він зайняв друге місце. На сьогодні все частіше пан Дмитро бере участь у акціях проти ВО Свобода. Деколи аж надто активну участь та й не зовсім доречну. Всі пам’ятають сутичку у туалеті Львівської ОДА за участі Дмитра Добродомова та Йосифа Ситника (член ВО Свобода). Ситуація набула чималого розголосу та якогось логічного завершення не отримала. Звісно, важко, мабуть, битися у туалеті із людиною у якої ненормально функціонує рука.

А за часів формування Громадської ради майдану у Львові, ЗІК активно підтримував членів студентського уряду, які були помічені у деяких фінансових махінаціях із автобусами (про них ми розповімо пізніше). Вони намагалися взяти на себе функції представників студентства Львівщини. Важливо знати, що більшість із студентської молоді, до появи цих «представників» на громадській раді, навіть не знали про те, що їхні інтереси виголошуватимуть студентські мер та віце-мери. Відео в підтвердження цього за цією посиланням: http://youtu.be/3Fs3bqfs3QwСаме це стало проблемою формування представництва студентів у цій раді. Пізніше обидві сторони були запрошені на ефір програми «Люстрація». На ефірі віце-мер Филипець Є. намагався показати «єдність» цих сторін. При тому, що студентська молодь вже після «обрання  свого уряду» (ніхто з студентів їх не обирав) дізналася імена його представників. Ситуація із цим студентством одразу ж здається незрозумілою, проте не варто забувати, що пан Дмитро – стратег. Задля лобіювання певних рішень у громадській раді, він разом із наближеними до нього членами студентського уряду та політичних партій УДАР та Батьківщина намагалися «захопити» якомога більше місць у всіх секторах ради, всіма правдами та неправдами.

То чому пан Добродомов так активно рветься до влади? Що його спонукає до цього? Юридичної освіти, наскільки нам відомо, у нього немає, а вести трансляцію із ВР можна і будучи журналістом. А особливо активними діями чи закликами із твердою позицією за часи майдану, не враховуючи туалетної баталії, він не відмітився. 

Переглядаючи низку матеріалів про цього кандидата, ми натрапили на дуже цікаву річ. Виявляється, у 2012 році до початку виборчої кампанії, цей кандидат фігурував у одному дуже цікавому документі. За поданням тогочасного губернатора Львівщини пана Костюка, його розглядали у ролі потенційного кандидата від неймовірно одіозної і на той час «Партії регіонів».

 

kXUkAKP_xgA

 

І тепер виникає знов ж таки запитання, а чи не потрібне ведучому програми «Люстрація»  люстрація…

 

Автор: Марвін