За підсумками війни необхідно домогтися максимальної ізоляції РФ, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Як пише він у своєму Twitter, крім розгрому російської армії, необхідно також домогтися демілітаризації РФ. Радник глави ОП також упевнений в те, що за підсумками війни буде необхідно знищити репутацію “імперії зла”, а також ліквідувати “кримінальні анклави” в сірих зонах.

Головні цілі наступу України:

  • Вигнання Росії з України;
  • Ліквідація кримінальних анклавів і сірих зон;
  • Демілітаризація Росії;
  • Знищення репутації “імперії зла”;
  • Перетворення Росії в ізольований “табір для своїх”.

Слова радника глави ОПУ можна назвати дзеркальною відповіддю на заяви представників кремлівського режиму, що постійно повторюються, про те, що війну проти України, яку вони називають «спецоперацією», буде завершено лише при досягненні поставлених диктатором Володимиром Путіним цілей. Та як бачимо, досягнення їх цілей відбувається зовсім не за планом. Відразу три спецслужби РФ провалили вторгнення в Україну, після чого ФСБ та Сергій Наришкін втратили довіру Путіна.

Вторгнення Росії в Україну готували спецслужби: ФСБ, ГРУ та СЗР, і всі провалилися. Це 25 липня дав зрозуміти журналіст Христо Грозєв в інтерв’ю LIGA.net. За словами представника ЗМІ, від ФСБ за вторгнення до України відповідала 5-та служба. 120 агентів із зазначеного підрозділу нібито курирували в Україні по 5-10 агентів, а сукупно понад 1000 осіб.

Христо Грозєв стверджує, що “шпики” в Україні запевняли своє начальство, нібито місцеве населення готове “прийняти чи хоча б змиритися з новою владою, наведеною з Москви”. Від ГРУ по Україні працювало до 40 осіб, які завербували до 300 агентів, але після 24 лютого багато хто з них не вийшли на зв’язок. Засновник Bellingcat розповів, що ГРУшники викрали і стратили в підмосковному Сенежі свого агента із СБУ, залякуючи решту. Христо Грозєв наголосив, що СЗР також відіграла вирішальну роль у створенні перед Володимиром Путіним “неадекватної” картини “реакції” миру на війну. Співрозмовник ЗМІ наголосив, що тепер Путін не довіряє 5-й службі ФСБ та Сергію Наришкіну.

Про катастрофу для рф говорять і цифри втрат у техніці та живій силі ворожої армії. Зроблена напередодні заява російського МЗС про катастрофу для ЄС та України у разі продовження війни є спробою Москви приховати власну військову катастрофу, яку потрапила російська армія. Про це заявив радник голови ВП Олексій Арестович в ефірі програми “Фейгін LIVE”.

За його словами, розмови про катастрофу для ЄС і України прикривають катастрофу, що насувається, для самої РФ, яка в ході військового вторгнення за 5 місяців війни сукупно втратила техніки на 5 загальновійськових армій. Станом на ранок 26 липня, за даними Генштабу ЗСУ, ЗС РФ втратили 1737 танків, 3959 броньованих бойових машин, 880 артилерійських систем, 222 літаки та 189 вертольотів. Кількість втрат російських військових перевищила 39 тисяч вбитих.

За даними української розвідки, на території Росії відбувається прихована мобілізація медичного персоналу, пов’язана з величезною кількістю поранених.

“Поранених стільки, що їх нема кому рятувати. Усі військові госпіталі вже забиті, але не вистачає персоналу для надання допомоги на фронті. Кому вони загрожують катастрофою?” – Заявив Арестович.

Повномасштабну війну росія почала з перевагою у повітрі й сподівалася, що вона буде вирішальною. Проте нічого не вийшло й окупанти повністю провалили своє завдання.

“Є шанс, що ми збиватимемо їхню авіацію ще й через кордон. Самі заходити не будемо, але ракета може прилетіти”, – сказав позаштатний радник в ефірі ФейгінLIVE.

Він додав, що українська сторона може встановити повний контроль або ж перевагу у повітряному просторі. Тоді вже можна легко вражати ворога.