Війна не може тривати вічно, але водночас варто утриматися від коментарів за прогнозами визволення українських територій.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк 

“У нас є позитивна динаміка військових дій. Прогнози – це нормально, тому що вони повинні дати нам надію, що ця війна нескінченна. І ця війна не триватиме нескінченно. Є ресурси РФ, є санкційний тиск, є стійка військова неспроможність РФ, яку вони не можуть компенсувати мобілізацією і переведенням своєї економіки на військові рейки.

Тобто об’єктивна логіка військового процесу. Україна демонструє інший підхід до війни, абсолютно вольову тенденцію, що ми повинні звільнити свою територію. Зараз очевидно, що в РФ відбуваються панічні процеси, коли вони будують елементи оборони в тилу, у них зараз в інформаційному плані істерика, мовляв, вони “негативно наступають”, але треба щось робити”, – пояснив Подоляк в етері телемарафону.

До того ж, Подоляк вважає, що держава-терористка росія відчуває свій програш, а деокупація всіх українських територій може бути швидкою.

“Росія відчуває свій програш. Це також відчувають наші західні партнери, тому вони обережно коментують переговорні процеси. Там вже кажуть, що про переговори повинна говорити Україна. І саме український президент формує порядок денний сьогодні. Виходячи з логіки, математики, психології війни — звільнення наших територій може бути швидким. Але крім Генштабу і Ставки ніхто не бачить реальної картини того, як ми будемо звільняти наші території”, — пояснив Подоляк.

Зазначимо: розпочалася двісті сімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Бахмут, Курдюмівка, Північне, Новобахмутівка, Красногорівка, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині – повідомляє Генштаб ЗСУ.
Окрім того, за минулу добу противник завдав 5 ракетних ударів по населених пунктах Харківської та Донецької областей, здійснив близько 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та містах і селах.
Водночас спостерігається додаткове обладнання противником оборонних рубежів вздовж ділянки автошляху Каховка – Мелітополь, у Херсонській та Запорізькій областях.
У місті Севастополь, на базі одного з навчальних закладів, триває підготовка операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва. Термін підготовки зазначених фахівців складає до трьох тижнів. На даний час готується близько 30 військовослужбовців.
Генштаб підкреслює, що окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Так, у населеному пункті Каланчак Херсонської області, в місцевій лікарні не вистачає ліжкомісць для розміщення поранених загарбників. А до населеного пункту Великі Копані протягом попередньої доби доправлено близько 40 поранених окупантів.
За уточненою інформацією, 21 листопада поточного року, у Запорізькій області, підтверджено знищення ворожих зенітного ракетного комплексу С-300 та 5 одиниць військової техніки різного типу в районі населеного пункту Пологи, Окрім того, 40 військовослужбовців отримали поранення. Неподалік Веселого Запорізької області було знищено блокпост окупантів, 15 військовослужбовців отримали поранення різних ступенів тяжкості. У Мелітополі втрати противника склали до 30 осіб пораненими.
Українська авіація протягом минулої доби завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а воїни ракетних військ і артилерії уразили пункт управління противника.
Віримо у Збройні Сили! Разом переможемо! Слава Україні!