Зокрема, до Вугледара перекинута приватна армія Шойгу, яка виконуватиме штурмові завдання.

Російські війська готові наступати на Донецькому фронті, про що свідчить їхнє переміщення, а спроби штурму окупанти розпочнуть одразу після Різдва. Про розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, повідомляє “24 Канал”.

Експерт розповів, де Росія на сьогодні розосереджує свої війська.

“В основному – по селах у районі півдня Донецька до Маріуполя, від Маріуполя до Гуляйполя. Під Вугледаром дуже велике розосередження військ. Зараз вони починають рух, тобто готуються після 7-8 січня перейти до локальних наступів”, – повідомив Світан.

Водночас він запевнив, що українські війська знищуватимуть будь-яке переміщення ворожих сил, адже ЗСУ прекрасно бачать їх на глибину в 50-70 км. Полковник запасу також розповів, що до Вугледара перекинули приватну армію міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Йдеться про штурмовиків, які виконуватимуть штурмові задачі. Певна передислокація фіксується у районі Соледара.

“Вони готуються до певного прориву північніше Соледара. Ми бачимо збільшення щільності військ, підготовку до певних наступальних дій у районі Кремінної – в бік Лиману. А також Сватове, і з Валуйок іде певний потік військ, і з-під Троїцького – в бік Куп’янська”, – розповів військовий експерт.

Він зазначив, що зараз помітна підготовка російських окупантів одразу після Різдва почати певні наступальні дії на Донецькому фронті.  

“Готуємось ми й до цього зокрема, до такого руху росіян. І виконуємо свої наступальні завдання там, де це зараз дозволяє погода”, – сказав Світан.