Росія вкотре посунула дату захоплення Донбасу й тепер планує окупувати всі території Донецької та Луганської областей до 31 березня 2023. Терористи накопичують ударне угруповання в Луганській області, але результати потенційного наступу під питанням.

Про це 24 Каналу розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. За його словами, накопичення ресурсів росіян триває, але це відбувається настільки кволо, що вони не змогли активізуватись на роковини вторгнення.

Олександр Коваленко зазначив, що нині можна спостерігати концентрацію підрозділів танкової дивізії біля Кремінної.

Також біля Сватового спостерігається концентрація 5 загальної військової армії східного військового округу. Окрім Кремінної та Сватового, загарбники накопичують ресурси й в напрямку Куп’янська.

Ми бачимо як вони концентрують другу таманську мотострілецьку дивізію. Це фактично накопичення на Луганщині ресурсу, якого достатньо для проведення наступальної операції,

– сказав Коваленко.

Попри це військовий оглядач сумнівається в результативності такої операції. Він зазначив, що активізація росіян очікувалась на 24 лютого 2023, але, за його словами, це накопичення відбувається доволі кволо, а тому Росія ніяк не може розпочати свої наступальні дії.

Олександр Коваленко зазначив, що мета росіян захопити Донецьку область за місяць – дуже фантастична, бо вони декілька місяців не можуть захопити навіть Бахмут.

Вони Бахмут вже 9 місяць не ніяк не можуть окупувати та захопити. Про які адміністративні межі в Донецькій області може мовитися, коли за Бахмутом велика кількість ліній оборони, які ще щільніші аніж до Бахмуту та за саме місто,

– зазначив оглядач.

Коваленко розповів, що навіть якщо уявити, що Росія зможе захопити Бахмут, то після цього на неї чекає декілька міст, які надійно укріплені: Часів Яр, Слов’янськ, Краматорськ, населені пункти вздовж траси 0504.

«Для них – це якісь нездійсненні плани, що я навіть не знаю, хто це все може планувати. Якою це треба бути людиною з такою нераціональною фантазією», – підсумував оглядач.

Нагадаємо, що російські загарбники продовжують зазнавати шалених втрат на війні в Україні. У напрямку Кремінної окупанти втратили цілу роту.

Про це вчора в ефірі телемарафону розповів очільник ОВА Луганської області Сергій Гайдай.

За його словами, на Кремінському напрямку була потужна спроба наступу – три російських роти пішли у наступ, але сили оборони там вистояли.

З трьох рот лише дві повернулися на свої позиції. Десь близько 70 “200-х” залишили росіяни, стільки ж поранених”.

Гайдай зазначив, що в області ситуація “важка, але контрольована”.

Очільник ОВА також наголосив, що російські війська не припиняють наступи на Сватівському та Кремінському напрямку. При цьому дії ворога залишаються безуспішними.

Наступи росіян не зупиняються на жодному напрямку – ані на Сватівському, ані на Кремінському. Всі намагання ворога останніми днями безуспішні,

– сказав Гайдай.

Він також розповів, що на Сватівському напрямку окупанти намагалися піти уперед важкою технікою, але отримали опір і розгорнулись.

Варто нагадати, що Росія продовжує спроби наступати на території Донецької та Луганської областей. Зокрема, на Луганщині бої відбуваються на 3 напрямках.

Глава Луганської ОВА розповів “Фабриці новин”, що мовиться про Білогорівський, Сватівський та Кремінський напрямки. За словами Гайдая, вороги іноді змінюють стадію активізації.

Глава ОВА розповів, що окупанти іноді атакують більше Білогорівський чи Сватівський напрямок. Проте на Кремінському — вороги роблять акцент.

Проте українські військові знищили частину важкої техніки окупантів, частина – встигла відійти. Також наші бійці потужно нищили піхоту. Врешті ЗСУ утримали наші позиції.