Росія у війні проти України програє артилерійську битву. Наближається критична точка, після якої ЗС РФ не зможе утримувати оборону.   

Про це розповів у своєму відеоблозі на YouTube відомий російський історик, політик Дмитро Чернишевський.  
 
Він зазначив, що, згідно з офіційним зведенням українського Генштабу, за перший місяць великого контрнаступу ЗСУ вдалося знищити вже понад 500 одиниць російської артилерії. Це дуже багато. У ЗС РФ настає за снарядним ще й артилерійський голод. Непрямим підтвердженням цього є активніше використання росіянами реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) на фронті.  

“Інформація, яка заслуговує на увагу. Вона, як блискавка в ночі, висвічує дуже важливі процеси, що відбуваються не фронті. Судячи з даних Генштабу України, а також безлічі відео знищення російських “Градів”, останнім часом РФ починає потихеньку замінювати свою ствольну артилерію ракетними”. системами залпового вогню… Ми бачимо, що справді РФ втрачає все більше стволів артилерії і змушена все більше покладатися на РСЗВ, діють набігами: запустив 1-3 снаряди і втік, щоб не накрили, досить уразлива штука”, – розповів Чернишевський.  

Звернув він увагу на останню статтю Bloomberg про співвідношення сил у війні РФ проти України. Експерти з’ясували, що в ході війни РФ стрімко втрачає важку техніку, а Україна, навпаки, нарощує їхню кількість.  

“Є відчуття, що російська артилерія не витримає довго такого режиму. Додайте сюди знищення величезних складів: під Генічеськом, у Маріуполі, під Донецьком – і ви зрозумієте, що в Росії є проблеми”, – констатував Чернишевський.