Янукович

Колишній президент України Віктор Янукович пообіцяв повернутися в Україну, як тільки з'явиться можливість, щоб "полегшити життя людей".

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю російському Першому каналу, передає Корупція.інфо

"Я жалкую, що я не міг нічого зробити. Напевно для чогось я потрібен, і, якщо говорити про сьогоднішній день, як буде можливість повернутися – я повернуся і зроблю все, що в моїх силах, щоб полегшити життя людей. Головне завдання зараз – зупинити війну ", – сказав він.

Янукович також розповів, що зовсім не хотів бути стороннім спостерігачем подій, що відбулися в Україні.

"Але у мене не було можливості повернутися, я не приховую, що я посилав людей в Україну, які моніторили ситуацію. Моніторимо і зараз", – зазначив він.

Янукович підкреслив, що у нього не виходила з голови думка "повернутися і очолити протестний рух, а потім прийняти якусь участь у захисті тих людей, які потрапили в цю ситуацію".

"Але все приходили до думки, що наші опоненти, наші вороги, вони зроблять все, щоб мене знищити, категорично були проти всі мої соратники, щоб я їхав в Україну. Мене відрадили від усіх цих питань. Події розвивалися стрімко, знайти ось це вікно не виходило ", – сказав він, зазначивши, що не просто так залишився живий.

Нагадаємо,  22 лютого 2014 Віктор Янукович втік з України. Верховна Рада прийняла постанову про самоусунення Януковича від виконання обов'язків президента і призначила вибори глави держави на 25 травня 2014 року.

20 січня 2015 Печерський суд постановив узяти Януковича під варту.

4 лютого депутати Верховної Ради України прийняли законопроект № 1883 про позбавлення втікача Віктора Януковича звання Президента України за основу та в цілому.