У ніч на 17 жовтня Збройні сили України завдали успішних ударів по аеродромах російських військ поблизу тимчасово окупованих Луганська та Бердянська. Наразі вже зʼявились фото знищених гелікоптерів.

Фахівці, проаналізувавши супутникові знімки Луганського аеропорту, ідентифікували кількість і тип знищеної або пошкодженої російської авіаційної техніки в результаті удару ракетами Atacms.

Так, згідно з аналізом знімків: знищено два гелікоптери Ка-52, а також пошкоджено чотири гелікоптери Ка-52 та один Мі-17.

Також ще в мережі з’явилися фото одного із пошкоджених ворожих Ка-52.

Додамо, в ефірі національного телемарафону начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш констатував, що поява ATACMS у Сил оборони створила для російських загарбників чимало проблем на рівному місці.

Окупантам додалось чимало клопоту. Ворог потребує нових місць базування. Йому доведеться розтягувати свої склади, командні пункти, що призведе до розтягування у часі прийняття рішень, — наголошує начальник пресслужби Східного угруповання військ.

За словами Євлаша, ATACMS – це game-changer. Тобто інструмент, за допомогою якого можна змінювати хід гри. Раніше таку роль відіграли системи HIMARS, ППО Patriot та танки Leopard.

Водночас Збройні Сили чекають, коли в них на озброєнні з’являться багатоцільові винищувачі F-16. Вони також мають змінити перебіг бойових дій, підсиливши спроможності наших захисників.