Ситуація в тимчасово окупованому Токмаку стає все напруженішою через активні дії Збройних Сил України на Запоріжжі та сусідніх ділянках фронту. Хоча зараз ситуація загострилась, через те що до нового року, а потім — президентських виборів в РФ Путін вимагає в армії божевільних результатів, однак ЗСУ навіть з таким натиском вдається наганяти жаху на ворога.

За повідомленням мера Мелітополя Івана Федорова, ворог оцінює загрозу серйозно і вживає невідкладних заходів.

«До чого б не готувалися, але ворогу точно недобре», — наголосив Федоров.

Російські окупанти вже давненько розпочали вивозити «владні» органи та свої родини.

Крім цього місто все частіше накриває «бавовна». Так у тимчасово окупованому Токмаку, 21 грудня, пролунали гучні вибухи. Їх чути з різних куточків міста.

Моніторингові канали заявили, що були 3 «потужні прильоти» по окупантах.

Детальнішої інформації про результати «бавовни» у Токмаку немає, однак відомо, що прильоти відбулися незадовго після того, як вибухи пролунали у Криму.

Додамо, що наразі українські бійці перебувають орієнтовно за 16-18 км від околиць Токмака, прориваючись через основну смугу оборони так званої «лінії Суровікіна».

Першу смугу, або за радянською військовою термінологією «передпілля», українська армія змогла прорвати наприкінці серпня між селами Роботине і Вербове.

Зараз вона заклопотана одночасно кількома завданнями. По-перше, необхідно продовжувати рух уперед, прогризаючи оборону росіян південно-східніше села Новопрокопівка і західніше Вербового в напрямку на Очеретувате. Не менш важливо убезпечити власні фланги і розширити «клин», вбитий в оборону противника.