Конфлікт із Росією завершиться переговорами, але найближчим часом українцям слід готуватися до загальної мобілізації.

Про це заявив начальник служби авіації та ППО 3-ї окремої штурмової бригади Василь «Француз» Самовар. Зокрема, військовий пояснив, що Україна не має такого мобілізаційного потенціалу, грошей та ресурсів, як Російська Федерація.

За словами «Француза», якщо Росія продовжить теперішній темп мобілізації та переходу економіки на військові рейки, вона досягне успіху. Тому українцям слід готуватися до загальної мобілізації та складної зими.

«Я вважаю, що ця війна закінчиться, і як будь-яка війна у світі, перемовинами. Але нам важливо, щоб на етапі перемовин у нас були сильні позиції. Українцям потрібно готуватись до тотальної мобілізації та холодної зими. 2024 рік буде набагато важчим, ніж 2023 та 2022 разом узяті, на жаль», — каже Самовар.

Нагадаємо, що під час прес-конференції за підсумками 2023 року президент України Володимир Зеленський повідомив, що військові запропонували провести мобілізацію ще 450-500 тисяч чоловік.

«Питання дуже чутливе, я вважаю. Військові звернулися щодо захисту нашої держави і потенційних контрнаступальних дій, щодо дефіциту. І їхній погляд був на Ставці, що вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра», — зазначив Зеленський.

Він зауважив, що сказав на це, що йому потрібно більше аргументів для того, аби підтримувати цей напрямок.

«Тому що це питання, перш за все, людей. Друге – це питання справедливості. Це питання обороноздатності і питання фінансів. Що стосується людей, — мені потрібна конкретика. Тому що, що буде з мільйонною армією України — дуже потужною, я вважаю, що буде з тими хлопцями, хто кожного дня там. Принаймні, що з тими, хто два роки там захищає нашу державу», — наголосив український лідер.

При цьому глава держави наголосив, що закон, де йтиметься про мобілізацію жінок, у разі його прийняття парламентом, він підписувати не буде.