Схожа на російського президента Володимира Путіна особа очолила засідання Державної Ради, проте її вигляд свідчив про серйозні проблеми зі здоров’ям. Величезний стіл та образ «президента» стали традиційними атрибутами таких заходів, але дублер Путіна виглядав втомленим та ослабленим. Про це повідомив Телеграм-канал «Генерал СВР».

Дублер президента, якого більшість учасників бачили лише здалеку, мав втомлений вигляд і вираз обличчя, який видавав негаразди його стану здоров’я. Темні кола навколо очей, грим та видимі «мішки» під очима свідчили про його поганий фізичний стан. За інформацією, яка надходить з різних джерел, в ніч на засідання двійника турбували проблеми з нирками, що вже є хронічним захворюванням. Зазначимо, що ефектно підтримувати образ молодого і енергійного «Путіна» виявляється складно, особливо під час відкритих заходів на морозі.

Дублер, не враховуючи лікарських рекомендацій, знову і знову опиняється на свіжому повітрі в зимовий період без належного одягу, що загострює його хвороби. Лікарі попереджають про серйозні наслідки такого підходу, але необхідність демонструвати витриманість нового «Путіна» переважає навіть над медичною обґрунтованістю.

У контексті внутрішньополітичної ситуації в Росії відзначається також нестримна боротьба за «традиційні цінності». Оточення секретаря Ради Безпеки РФ Миколи Патрушева розглядає можливості усунення представників меншин в російській владі та культурі.

Скандал із «голою вечіркою» Насті Івлєєвої, який вийшов за межі особистих образ і вплинув на її кар’єрні перспективи, свідчить про ріст конфліктів в російській еліті. Патрушев вже взявся за розслідування, назвавши подію ЛГБТ-шабашом, і погрожує різким «очищенням» еліт в новому році.

За запевненням телеграм-каналу, Патрушев та інші російські еліти переживають, що навіть дублер Путіна може не дотягнути до виборів, поставивши під удар усю систему. Загалом, події та тенденції в російському уряді свідчать про нестабільність та внутрішні турбуленції, які можуть вплинути на політичний ландшафт країни в найближчих перспективах.