У Росії спалахує гучний скандал: згідно з інформацією, що надходить, Міноборони РФ готується до розформування одного з найдосвідченіших і боєздатних підрозділів армії РФ. Це яскраве підтвердження того, що Збройні Сили України завдають колосальних втрат окупантам.

Російський воєнкор Романов у своєму Telegram-каналі повідомляє, що МО РФ готується знищити оперативно-бойове тактичне формування «Каскад». Генеральний штаб російської армії сформував наказ: вивести 31.12.2023 їх із позицій та розформувати, фактично до нового року, коли під бій курантів президент буде виголошувати новорічну промову.

Романов стверджує, що це стане справжнім подарунком для України до Нового року, оскільки «Каскад» є одним із найдосвідченіших та злагоджених підрозділів армії РФ.

«Весь ОБТФ «Каскад» виводиться з ЛБС, включаючи артилерію (90 стволів), розвідку БПЛА. Ще раз: розформовують один із найбоєздатніших підрозділів. Під Новий Рік. Без палева», — пише військовий пропагандист.

За його словами, загальна чисельність підрозділу становить 9000 осіб. Керівництво Міноборони РФ не коментує інформацію.

У російських пабликах росіяни обурені і заявляють, що розформування «Каскаду» не просто втрата одного з найбоєздатніших підрозділів російської армії, це «удар за моральним духом російських військовослужбовців».

При цьому ні для кого не секрет, що бунтівні настрої лише поширюються серед російських загарбників.

Рсійський окупант розповів колишньому товаришу по службі про відсутність більше року відпусток і дезертирські настрої в лавах армії РФ.

Деякі окупанти настільки виснажені, що готові бунтувати. Ніхто не знає, коли частину загарбників відправлять у відпустку.

Крім того, загарбник повідомив товаришу, що втрати окупантів колосальні. Зокрема, тільки у шпиталі поблизу місця дисклокації його підрозділу перебуває щонайменше 500 людей.

“У відпустках не бували і байдуже. Армія теж випустила закон – нам ветеранки не видавати, щоб ми у відпустки не ходили. Я кажу, зовсім збожеволіли вони, скрізь підтискають нас”, – заявив окупант.

Він зазначив, що деякі окупанти не були у відпустці по два роки. Йому ж пощастило побувати вдома через поранення.

“У нас тільки контрактники у відпустку ходять. Ми скоро реально, натовпом підем у бік Росії”, – сказав окупант.

Російська армія деградує та пиячить на фронті. Нещодавно окупаннт від страху напився і під градусом прийшов полями прямо до української армії.

Моральний дух окупаційних військ на фронті вкрай низький через високі втрати та відсутність російських командирів на передовій. У багатьох російських підрозділах на фронті поширене п’янство, ухилення від виконання наказів та самовільне залишення частин.

Також мʼясні штурми, якими зловживає Росія приводять до бунтівних настроїв.

До прикладу, нещодавно, один з записів опубліковано у Telegram-канал “Мобилизация Новости”, де у кількахвилинному ролику росіянка Наталя Карпук розповідає про загибель цілої роти десантників 337 полку російської армії. Також стверджує, що росіяни сидять “по 20 діб в окопах без води та їжі”, не мають ніякої підтримки. Також вона просить не посилати “на м’ясо” її сина Сергія.

На іншому відео показано, як російське командування реагує на спроби десантників “бунтувати”. Для цього чоловіків роздягають і у такому вигляді примушують стрибати у ями. Таким чином карають десантників 345 полку, які відмовлялись виконувати накази командирів.